Проект за възстановяване на басейна "Мария Луиза" в Борисовата градина

...
Проект за възстановяване на басейна "Мария Луиза" в Борисовата градина
Коментари Харесай

Възстановяват басейна Мария Луиза в Борисовата градина?


Проект за възобновяване на басейна "Мария Луиза " в Борисовата градина е импортиран при основния проектант на София Здравко Здравков. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представена от "Монитор ".

Тя посочи, че притежателите на градския басейн са показали концепцията си за това по какъв начин би трябвало да се възвърне и следва разискването й.

"Преди години този обект е възложен в по-големия си % на частно сдружение. И като дадохме явен знак, че там не може да стане нищо друго с изключение на да се възвърне басейнът, притежателите внесоха план при основния проектант. И откакто той бъде необятно разискван, ще има потребност от вложения, които би трябвало да направи самият притежател ", изясни Фандъкова.

Собствеността се дели от общината и частни притежатели, като сдружението "Софийски парцели " има 41,9%.

В момента текат диспути по новия организационен проект на Борисовата градина, в който също е заложено възобновяване на къпалнята, която от години пустее.

Всички действия в Борисовата би трябвало да бъдат съгласувани с Националния институт за недвижимо културно завещание, тъй като градината е монумент на градинското и парковото пространство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР