Проект за изменение на наредба предвижда възможността собствениците или превозвачите

...
Проект за изменение на наредба предвижда възможността собствениците или превозвачите
Коментари Харесай

Заявленията за издаване на разрешение за извършване на извънгабаритен превоз ще се подават и по пощата

Проект за изменение на разпоредба планува опцията притежателите или превозвачите на извънгабаритни и тежки пътни транспортни средства (ППС) да могат да подават заявление за позволение и посредством лицензиран пощенски оператор, което е в сходство с решението на Министерския съвет от 2018 година за промяна на модела на административно обслужване. Досега това беше невероятно и лицата подаваха заявките персонално в регионалните пътни ръководства, прецизират от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Промените в Наредба № 11 от 2001 година за придвижване на извънгабаритни и/или тежки пътни транспортни средства се вършат за прецизиране на текстовете, свързани с наредбите на Директива 96/53/ЕО на Съвета от 25 юли 1996 година, както и на отговорностите и отговорностите на притежателите на извънгабаритни и/или тежки пътни транспортни средства (ППС) или лицата, които правят транспортите, във връзка с издадените позволения за придвижване на извънгабаритни и/или тежки ППС от администрацията, ръководеща пътя.

С новите текстове по-ясно са регламентирани стадиите, съпътстващи издаването на разрешителното за придвижване на извънгабаритно и/или тежко ППС, както и съответните отговорности на администрацията, ръководеща пътя, лицата, които правят транспортите, и службите за надзор.

Публикуваният за публично наказание план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2001 година за придвижване на извънгабаритни и/или тежки пътни транспортни средства е създаден на съображение член 139 от Закона за придвижването по пътищата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР