Проект за иновативна светофарна система ще облекчи трафика по един

...
Проект за иновативна светофарна система ще облекчи трафика по един
Коментари Харесай

Булевард Липник скоро ще има иновативна светофарна система

Проект за новаторска светофарна система ще облекчи трафика по един от основните булеварди в Русе - " Липник ", оповестиха от кметството в крайдунавския град.

От общинската администрация са упълномощили на Русенския университет изцяло проучване на транспортните и пешеходните потоци на Т-образното кръстовище на бул. " Липник " с ул. " Юндола ". Проучването се постанова заради потребността от поетапно планиране и създаване на нови светофарни уредби, които да дават отговор на нормативната база и дейно да контролират уличния трафик с минимални транспортни задръжки.

" Причината да бъде определено точно това кръстовище е, че на сегашния стадий най-неефективна е работата на намиращия се там пешеходен светофар. Основните аргументи за това са другата активност на транспортните потоци в делничните и почивните дни и относително слабия пешеходен поток отвън върховите часове ", изясняват от кметството.

След като бъдат получени резултатите от обследването, ще се проектира и построи напълно нова светофарна уредба със поръчка на пешеходеца и с няколко режима на ръководство. Тя ще разполага с аварийно зареждане от фотоволтаичен панел и батерия.

Проектът е пилотен, като ще бъде въведен в употреба и на други основни кръстовища, в случай че тестванията са сполучливи.

От локалната администрация осведомят, че на основни кръстовища в Русе има инсталирани общо 29 светофарни уредби, от които две са пешеходни и две с бягащ пешеходец. Конструкциите им са мощно амортизирани и се нуждаят от цялостна замяна, а контролерите не дават отговор на изискуемия по наредбите стандарт.

Те работят на корав режим на ръководство на автомобилните потоци и са изграждани в интервала 1983-1985 година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР