Проект на Правилник за условията и реда за съфинансиране на

...
Проект на Правилник за условията и реда за съфинансиране на
Коментари Харесай

Общински съветници предлагат правилник за финансиране на проекти

Проект на " Правилник за изискванията и реда за съфинансиране на културни планове в община Стара Загора " ще бъде препоръчан за разглеждане и за утвърждение по време на декемврийското постоянно съвещание на Общински съвет- Стара Загора. Подробности за самодейност дадоха през днешния ден на нарочна конференция вносителите Диян Димитров, Дарин Петко и Стефан Анков, представители на най-голямата група в локалния парламент.

 

Правилникът цели да откри ясни правила за финансиране и критерии за асортимент на планове в региона на културата, които не са включени в културния календар на общината. Предвижда се в общинския бюджет на Стара Загора за 2021 година да бъдат заложени 30 хиляди лв. за тази цел.

 

„ Настоящият устав цели подкрепяне на планове в региона на културата, които наложително да се осъществят на територията на Община Стара Загора и не са включени в културния календар “, обясни ръководителят на най-голямата група в локалния парламент Диан Димитров. Той добави, че утвърдените планове ще бъдат финансирани в размер на 70 % от цената, останалите 30 % самоучастие на реализаторите на самодейността. Максималната сума, която може да бъде отпусната за подкрепяне на план е в размер на до 3000 лв..

 

Димитров изясни още, че кандидатстващите ще имат опция да заявят присъединяване в две сесии, в които ще могат да се подават документи. Първата ще бъде до 31 март, а срокът за разглеждането ще бъде до 20 април. При утвърждение концепцията би трябвало да бъде осъществена до 15 септември. За втората сесия ще може да се кандидатства до 30 юни, разглеждането ще бъде до 20 юли, а срокът на осъществяване е до 30 ноември. Проектите ще бъдат оценени от 9-членна комисия.

 

Председателят на Постоянната комисия по просвета, туризъм и вероизповедания Дарин Петков, добави, че Правилникът ще даде опция за осъществяване на нови и новаторски креативен планове в региона на културата. „ Надявам се, че за следващата година креативната и културна активност в Стара Загора да получи едно нови лице, да дадем опция на нови хрумвания “, безапелационен е Петков. Важен принцип е, че по устав ще имат опция да аплайват юридически и физически лица, които са единствено от Стара Загора.

Участие в конференция взеха още Стефан Анков, част от вносителите и началникът на отдел „ Култура “ Диана Атанасова.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР