Проект на КНСБ Възраждане“ цели да върне у нас 100

...
Проект на КНСБ Възраждане“ цели да върне у нас 100
Коментари Харесай

Проект "Възраждане" на КНСБ цели да върне у нас 100 хил. българи

Проект на КНСБ „ Възраждане “ цели да върне у нас 100 хиляди българи от Украйна, Молдова и Западните околности. Пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров изясни:

„ Идеята не е да внасяме служащи, а да потърсим механизъм за стабилно заселване на българи, които живеят в Украйна, Молдова и Западните околности, говорим за хора с подготовка. По неофициални данни в Молдова живеят към 300 хиляди българи, а в Украйна формалното броене демонстрира малко над 200 хиляди в действителност действителните цифри никой не знае какъв брой са тъкмо. Нашите допускания са, че в действителност говорейки за 600-700 хиляди души за хора с българско съзнание, най-малко 100 хиляди първоначално биха могли да бъдат привлечени, в случай че страната, всички институции, локалната власт, бизнесът и синдикатите имат единодушие “.

Бизнесът би трябвало да картографира в детайли свободните работни места в цялата стран и изискванията, при които се оферират. Местната власт би трябвало да каже какви са  възможностите да даде избрани условия за живот, нормално приказваме за изоставени къщи към огромните градове и в по-малките обитаеми места, и при какви условия могат да бъдат добити, уточни Димитров в изявление за предаването " Преди всички ".

Предварителните планове на КНСБ демонстрират, че за година ще са необходими около 100 млн. лева за към 30 хиляди души и още толкоз за ремонт и придобиване на къщи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР