Продуктите на iRobot може да получат предимство в търсенето чрез

...
Продуктите на iRobot може да получат предимство в търсенето чрез
Коментари Харесай

ЕС разследва задълбочено придобиването на iRobot от Amazon 


Продуктите на iRobot може да получат преимущество в търсенето посредством Amazon, което тревожи европейските регулатори (снимка: CC0 Public Domain)

Европейската комисия заяви, че е почнала цялостно и “задълбочено ” следствие на придобиването на производителя на роботизирани прахосмукачки iRobot от колоса в онлайн търговията Amazon за сумата от 1,7 милиарда $.  

Изпълнителният орган на Европейски Съюз и угрижен за капацитета на тази договорка да ограничи конкуренцията на пазара за почистващи роботи и в допълнение да укрепи позицията на Amazon в онлайн бизнеса, отбелязва CNBC. 

още по темата  

Ако опасенията на Брюксел се потвърдят в границите на задълбоченото следствие, антимонополният орган на Европейски Съюз има право да блокира договорката. На фона на изказването на Европейската комисия, акциите на iRobot останаха без смяна. 

По-специално, Комисията е загрижена, че Amazon може да приспособи резултатите от търсенето на милиони консуматори на пазара в интерес на продуктите на iRobot, като по този метод сложи директните съперници Shark и Dyson в маркетингово неизгодно състояние. И двете компании създават и роботизирани прахосмукачки. 

Освен това Европейската комисия изрази угриженост по отношение на вероятното потребление от страна на Amazon на потребителската база данни на iRobot, което би могло да даде на компанията „ доста преимущество “ пред съперниците, както и „ да увеличи прага за нахлуване на пазара и по-нататъшния напредък “ за неговите сегашни или бъдещи съперници. 

„ Комисията ще организира задълбочено следствие на последствията от препоръчаната договорка, с цел да дефинира дали първичните опасения по отношение на конкуренцията се удостоверяват “, се споделя в изказване на регулатора. 

Amazon разгласи покупката на iRobot като част от проект да разшири наличието си на пазара на технологии за интелигентния дом. Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) утвърди договорката през юли тази година. Въпреки това, съгласно CNBC, детайлностите по договорката към момента се преглеждат от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), която също има някои въпроси по отношение на придобиването. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР