Продават тениски с образа муРуският президент Владимир Путин вече има

...
Продават тениски с образа муРуският президент Владимир Путин вече има
Коментари Харесай

Путин с църква в Сърбия

Продават тениски с облика му


Руският президент Владимир Путин към този момент има село, восъчна фигура, сливова ракия и няколко кафенета, кръстени на него в Сърбия. Сега получава и черква. С луковидни куполи в златно и зелено в съветски жанр, църквата в дребното селце Банстол в Северозападна Сърбия към момента се строи, само че към този момент е наречена „ църквата на Путин “. Местните споделят, че е замислена като знак на почитание към Путин и вековните приятелски връзки сред двата народа, които имат общи славянски корени и обща вяра – православното християнство.

„ Тази черква беше наречена импровизирано „ църквата на Путин “, тъй като Путин е знак на една нова, гордо изправена Русия, Русия, в която сърбите започнаха да имат вяра още веднъж “, споделя локалният основател на плана Бранко Симонович. Той съобщи, че църквата целеустремено е проектирана в съветски жанр – обичайните сръбски църкви имат други куполи и кули – с цел да покаже, че сърбите „ постоянно са се обръщали към Русия за поддръжка, точно поради религията “.

Исторически околните връзки сред Русия и Сърбия напоследък бяха очевидно съживени, откакто Путин усили напъните за възобновяване на въздействието на Москва в някогашните комунистически страни от Източна Европа.Сърбия се потвърди като правилен съдружник на Русия, въпреки че страната публично се стреми към участие в Европейски Съюз. Белград отхвърли да се причисли към западните наказания против Русия поради Украйна и даде обещание, че ще остане отвън НАТО. Анализатори споделят, че мощните връзки сред сръбската и съветската черква са изиграли значима роля за възобновяване на съветското въздействие измежду сърбите, откакто историческият съюз се разпадна по време на съществуването на Югославия, чийто комунистически водач Йосип Броз Тито обърна тил на Съветския съюз, с цел да сътвори по-близки отношение със Запада.

Сега тениски с облика на Путин се продават от улични търговци, а намерено проруски министри вземат участие в сръбското държавно управление. Проучванията демонстрират, че болшинството от сърбите считат, че Русия е най-големият съдружник и финансов донор на тяхната страна, макар доста по-голямата западна икономическа помощ за балканската страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР