Продължителността на войната с Русия ще зависи от подкрепата, която

...
Продължителността на войната с Русия ще зависи от подкрепата, която
Коментари Харесай

Зеленски към министрите от ЕС: Победата зависи от нашето сътрудничество

Продължителността на войната с Русия ще зависи от поддръжката, която Украйна ще получи от съдружниците си, съобщи президентът Володимир Зеленски пред събралите се в Киев външни министри от Европейския съюз.


Министрите бяха в Киев, с цел да изразят дълготрайната поддръжка на блока за Украйна, като се събраха на историческата първа среща отвън границите на Европейски Съюз.

" Нашата победа директно зависи от нашето съдействие: колкото повече решителни и кардинални стъпки предприемем дружно, толкоз по-скоро тази война ще завърши ", бе представен Зеленски в изказване, публикувано от неговата канцелария.

Зеленски очерта поредност от стъпки, които съгласно него Европейският съюз би трябвало да предприеме, с цел да помогне за прекратяването на войната, в това число разширение на режима си на наказания против Русия и Иран.

Той също по този начин прикани за " ускорение " на работата от страна на Европейския съюз за ориентиране на " замразените съветски активи за финансиране на възобновяване на разкъсваната от войната Украйна ".

Междувременно ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел се опита да увери украинския водач, че Европейският съюз е подготвен да поддържа Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР