Продължителният дъжд и мокър сняг в условията на спадащи температури

...
Продължителният дъжд и мокър сняг в условията на спадащи температури
Коментари Харесай

Шефът на Електрохолд: Екстремните метеорологични условия могат да причинят аварии дори и по най-модерните съоръжения

Продължителният дъжд и влажен сняг в изискванията на спадащи температури на 16 и 17 декември доведоха до частични изключвания на електрозахранването основно в отдалечени високопланински региони в Югозападна България. Това, на което бяхме очевидци, беше непрекъснатото увеличение на снежната завивка, събарянето на дървета и замръзване, което аргументи разкъсване на стотици проводници, развалени изолатори, усукани конзоли и счупени стълбове.

Това изясни основният изпълнителен шеф на " Електрохолд България " Карел Крал във връзка повредите в Западна България, породени от снеговалежа в събота и неделя.

По думите му годишно ЕРМ Запад прави профилактика и подготовка на всички свои уреди за работа през есенно-зимния интервал. Но когато става въпрос за рискови метеорологични условия, които водят до заледявания на проводници и строшаване на стълбове, даже най-новите и съвременни уреди не са застраховани от повреди.

Карел Крал уточни, че сдружението поддържа мрежата в задоволително положително положение, доколкото разрешава сегашният таван на вложенията, утвърден от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), а точно към 100 млн. лева годишно. Трябва да се има поради, че от тази сума над 40 % са за присъединение на нови производители и консуматори, обърна внимание той. Останалата част е за развиване и реорганизация на мрежите приблизително и ниско напрежение - нови уреди и подстанции, премерване и други, добави Карел Крал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР