Продължителните дъждове в община Асеновград предизвикаха редица свлачища в участъка

...
Продължителните дъждове в община Асеновград предизвикаха редица свлачища в участъка
Коментари Харесай

Преовлажняване на скатовете довело до свлачищата край Асеноврад

Продължителните дъждове в община Асеновград провокираха редица свлачища в сектора към село Бачково. Той е и част от интернационалната пътна артерия Пловдив - Смолян. От падналите превалявания скатовете над републиканския път, в сектора от Асеновград до границата сред областите Пловдив и Смолян, са преовлажнени.
Това е причина за свличанията на камъни и пръст върху пътното платно, оповестиха за Actualno.com от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).  От там увериха, че дежурни екипи на пътноподдържащата компания обхождат трасето и почистват навреме падналата скална маса. Свличанията не затрудняват придвижването по пътя и не се постанова ограничение на трафика в правата. Падали парчета скали имаше и на пътната права, водеща до Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела.
Припомняме, че изобилните и продължителни дъждове предизвикаха наводнения на уличната мрежа в Асеновград. Постъпили са и сигнали за паднало дърво и запушени дъжоприемни шахти, в резултат на което са се образували големи локви с вода. А откакто водата се оттече породиха нарушавания по пътната и тротоарната настилки в разнообразни региони на града. Валежите станаха причина и за сериозна повреда по електроразпределителната мрежа, поради което без ток съвсем 3 часа остана половин Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР