Продължението на блокбъстъра от 1986 г., което накара Том Круз

...
Продължението на блокбъстъра от 1986 г., което накара Том Круз
Коментари Харесай

Филм на Том Круз с рекордна печалба от 124 млн. долара за уикенд

Продължението на блокбъстъра от 1986 година, което накара Том Круз да влезе още веднъж в една от най-емблематичните си функции, тази на Пийт „ Маверик “ Мичъл, направи към 124 милиона $ от боксофиса в откриващия си тридневен уикенд, съгласно данни на Paramount.

Това освен надминава упованията новата част на кино лентата да завоюва близо 80 милиона $, само че и е най-голямата сума, извоювана през първия уикенд от Том Круз в 40-годишната му кариера, заяви CNN.

Това е първият път, в който филм с присъединяване на 59-годишния Круз надвишава границата от 100 милиона $ в първия уикенд и го прави най-успешния филм без супергерой, пуснат от началото на пандемията, след Spider-Man: No Way Home (260 милиона долара), Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта с (187 милиона долара) и Батман (134 милиона долара).

Продуцентската компания Paramount чака „ Top Gun: Maverick “ да завоюва 151 милиона $ през четиридневния уикенд за американския „ Ден на паметта “, когато обичайно в Съединени американски щати са почивни дни.

В международен мащаб филмът е спечелил 248 милиона $ до момента, съгласно Paramount, като 55% от общия брой билети в Съединени американски щати идват от фенове над 35-годишна възраст.

Филмът трябваше да бъде на огромните екрани през още през 2020 година, само че беше отсрочен няколко пъти поради пандемията. Други филми, които в началото бяха основани за огромния екран, по-късно се насочиха към стрийминг платформите, само че основателите на „ Maverick “ изчакаха и ккато наподобява е имало за какво.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР