Продължение на успешната кампания, която направихме заедно за Евроизборите. Целта

...
Продължение на успешната кампания, която направихме заедно за Евроизборите. Целта
Коментари Харесай

С какви нагласи са СДС и ГЕРБ, след подписването на споразумение за партньорство на местните избори

„ Продължение на сполучливата акция, която направихме дружно за Евроизборите. Целта е да остане това обединяване първа политическа мощ, като имаме най-вече кметове и общински съветници в страната, тъй като считаме, че дясното е най-хубавото ръководство и би трябвало да продължи да ръководи освен България, само че и общините “. С тези думи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов откри конференцията, откакто ръководената от него политическа групировка подписа съглашение за партньорство на локалните избори с партия ГЕРБ.
Двете десни партии се споразумяха да работят дружно, като направиха най-логичната симбиоза с ясната цел да се резервира дясната позиция в ръководството, както на централната власт, по този начин и на локално равнище.

„ Много се надявам, да реализираме договореност за огромните общини - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, като запазим ръководството на дясното. Разбира се, нашите структури имат опция да работят и в по-малките общини. Това не е централно и национално съглашение. То дава опция и подтиква двете структури да търсят съгласие и единодушие за общо явяване на изборите ”, добави ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Той разяснява още, че диалози предстоят по места и в другите общини може би ще има и общи листи на претендентите за общински съветници.

„ Смятам, че обединяването на остарялата и новата десница е освен доста значимо, само че и доста належащо, тъй като по този метод отговаряме на войнстващия популизъм с натурализъм “, съобщи от своят страна Йорданка Фандъкова. Тя изрази позиция по отношение на популисткото политическо „ стоене “ на Българска социалистическа партия в политическата конюнктура.

„ Съюз на демократичните сили като най-старата дясна партия, партия на демокрацията, постоянно е било наслаждение да работим с вас. Никога не сме делили партиите на огромни и дребни, а на остарели и нови. На партии с полезности. Партията, която ни обвързва е ЕНП и ние дружно ще следваме европейските полезности и способи на ръководство. Специално за София, мисля, че ще бъдат доста подли тези избори. Заради откритата процедура Българска социалистическа партия да се прилепва към някоя партия или претендент и след това да се отхвърля, с оправданието, че единствено подкрепяли или били подкрепени ”, по този начин Бойко Борисов разяснява решението на ГЕРБ да търси дясно съдействие и за Местни избори 2019.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР