Продължават засилените проверки по основните пътни направления на страната. Този

...
Продължават засилените проверки по основните пътни направления на страната. Този
Коментари Харесай

МВР продължава с проверките на пътя – следи трафика от морето

Продължават засилените инспекции по главните пътни посоки на страната. Този път фокусът ще бъде ориентиран към потока, тръгващ от морските селища и отправящ се към огромните градове, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Проверките ще продължат до тази вечер – главно по автомагистралите. Хеликоптерът ще продължи от въздух да следи за извършители.

Екипите ще наблюдават с цялата налична техника за съблюдаване на скоростните режими, ще има засилени инспекции за приложимост от водачите на алкохол и опиати, както и да не се позволява придвижване на неправоспособни водачи и придвижване в спешната лента на автомагистралите.

„ Днес републиканската пътна мрежа ще бъде наситена с екипи от обедните часове, когато се чака засилен трафик от морето в посока София и огромните градове. До момента главните нарушавания, които се откриват, са за скорост. Само в първия ден на интервенцията бяха установени 512 нарушавания за скорост “, заключи контрольор Петър Соколов от отдел „ Пътна полиция “ към ГДНП.

На фона на масираната полицейска акция четирима души починаха на пътя през последните часове.

Една от жертвите е жена, а случаят е станал на жп прелез край с. Брусарци, откакто кола е спряла на прелеза макар аления сигнал и е била пометена от трен. Трима мъже пък починаха в региона на Първомай, където автомобил се блъсна в трактор. Причината най-вероятно е, че светлините на ремаркето не светели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР