Продължават срещите на ГЕРБ-СДС с останалите партии и коалиции в

...
Продължават срещите на ГЕРБ-СДС с останалите партии и коалиции в
Коментари Харесай

Обзор на срещите на ГЕРБ с партиите в парламента

Продължават срещите на ГЕРБ-СДС с останалите партии и обединения в търсене на общи политики. Вчера от групировката разговаряха с втората по бройка група - тази на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”.

От партията на Бойко Борисов виждат решаването на политическата рецесия точно посредством общо ръководство с обединяването сред Политическа партия и Демократична България. Днес се чака да стартират диалози по работни групи за бюджета и правосъдната промяна.

От „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” оповестиха, че са подготвени да излъчат осем адвокати, които да влязат в работните групи и да водят диалози. Подчертаха обаче, че не са си трансформирали позицията и няма да поддържат кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ.

От сутринта Борисов организира лидерски срещи с останалите политически сили. Лидерът на ГЕРБ към този момент беседва с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

„ Искам да направя държавно управление с ПП-ДБ, това е най-хубавото за България. Ако не стане, има и различен проект. Но няма различен проект, до момента в който не свърши този ”, уточни Борисов.

„ Няма диалози за държавно управление. Ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ с първия мандат или с тяхно присъединяване ”, безапелационен беше Асен Василев

„ Заявих нашите цели - бюджет, обществена политика, законите по Плана за възобновяване и правосъдната промяна. Оставаме на радикално разнообразни позиции по един въпрос - оръжията за Украйна ”, съобщи Нинова.

„ В това Народно заседание има нещо, което е по-различно от другите - волята за диалози. Ние се надяваме тези диалози да прераснат в градивен разговор и съставяне на болшинство за постоянен кабинет ”, разяснява Карадайъ.

Срещата на Борисов с водача на „ Възраждане ” Костадин Костадинов се чака да бъде идната седмица във вторник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР