Продължават ремонтите на съоръженията на автомагистралите Тракия и Хемус. Целта

...
Продължават ремонтите на съоръженията на автомагистралите Тракия и Хемус. Целта
Коментари Харесай

Ремонтите на магистралите Тракия и Хемус ще приключат преди зимата

Продължават ремонтите на оборудванията на автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". Целта е те да приключат преди началото на зимния сезон, е споделил ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж.Светослав Глосов пред публицисти в Банско, представен в известие от ведомството.

Той е подчертал, че през лятото е било невероятно тези действия да бъдат изпълнени поради засиления туристически трафик и в този момент е времето да бъдат направени, макар късия период преди началото на зимата.

Ремонтите на мостовите уреди ще продължат и през идната година. Виадуктите са обследвани и приоритизирани в реда, по който би трябвало да бъдат ремонтирани и според от положението им, е обяснил инж. Глосов. На Автомагистрала " Хемус " осъществяваните сега поправки на оборудванията ще завършат до началото на зимния сезон като се изключи тръбата за София на тунел " Витиня ".

При последните направени обследвания е установено, че тръбата има същите градивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, приключен през предходната година. Поради това ремонтът на тръбата за София на " Витиня " ще продължи най-малко още една година.

На Автомагистрала " Тракия " се ремонтират виадуктите при 20-и км и сред 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни действия от години. Подменят се и градивни детайли на моста над река " Елшишка " при 89-ти км. Той напомни, че едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през предходната година и тази година би трябвало да се довърши и другото, е обобщил Глосов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР