Продължават проверките за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба

...
Продължават проверките за недопускане
на управление на моторни превозни
средства след употреба
Коментари Харесай

Засилени проверки във вечерните часове за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества

Продължават инспекциите за недопускане на ръководство на моторни превозни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и/или техни аналози. В момента у нас и в страните-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL е в ход специализирана операция, чийто акцент е тъкмо този проблем. Проверки у нас ще се правят и във вечерните часове.

Според наблюденията, една от водещите причини за тежки пътнотранспортни произшествия в Европа е именно управлението след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

По данни на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП от началото на годината до 11 декември, у нас за открити 11 044 водачи, извършили такова нарушаване.

От разбора за травматизма да първото десетмесечие, за интервала от 01.01.2019 година до 31.10.2019 година, на територията на страната са настъпили 5607 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са починали 517 и са ранени 7103 участници в придвижването по пътищата. Поради ръководство на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози са 66 от произшествията, при които са починали 7 и са ранени 93 участници в придвижването по пътищата.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР