Продължават протестите в страната срещу цените на горивата и ниския

...
Продължават протестите в страната срещу цените на горивата и ниския
Коментари Харесай

Не стихват протестите срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот

Продължават митингите в страната против цените на горивата и ниския стандарт на живот.

Протест през днешния ден беше проведен в Шумен , съобщи Българска национална телевизия.

Недоволни от стандарта на живот в страната и високите цени на горивата и стоките от първа нужда се събраха пред спортната зала в регионалния град.

Според протестиращите опазването на здравето у нас е неприятно .
Те желаят смяна, която да направи живота на българите по-добър.

Около 50-60 души се събраха в Шумен. Спонтанно протестиращите взеха решение да стартират да обикалят бензиностанциите от огромните вериги и да зареждат гориво за жълти стотинки , заяви БНР.

 Поредна обсада на Автомагистрала
Поредна обсада на Автомагистрала " Люлин "

Протести в София, Перник, Варна, Бургас, Кюстендил, Стара Загора, Сливен

Протести има и в Лом , написа " 24 часа ", базирайки се на Българска телеграфна агенция. Там недоволстващите с персоналните си коли блокираха за към час изходите на града. Събраха се към 100 водачи.

Водачите изясняват, че митингът им не е единствено против високите цени на горивата, а и против повишаването на живота, бедността в страната и високата корупция.

Шествието на протестиращите почнало към обяд по улиците на града. Колите спираха пред бензиностанции на огромни вериги и блокираха работата на обектите за по няколко минути.

Това е трети ден, в който жителите на Лом излизат на митинг.

 Увеличението на приходите не дава отговор на потребностите на хората, счете Нинова
Увеличението на приходите не дава отговор на потребностите на хората, счете Нинова

Без огромна коалиция и финансова обязаност с ГЕРБ, до момента в който Нинова води алените

Във Варна митингът завърши преди 16 часа.
Събраха се към 50 души, които упорстваха за оставката на държавното управление , съобщи " Фокус ".

Първоначално недоволстващите се събраха пред постройката на общината в морската ни столица.
След това хората блокираха за малко придвижването на кръстовището в региона и се насочиха на пешеходно шествие в посока към катедралата в града.

Този път органите на реда не стопираха придвижването по бул. " Мария Луиза " поради по-малобройния митинг. Автомобилите прекосяваха паралелно на хората в другото платно за придвижване на булеварда.

И във Варна недоволстващите желаят понижаване на Данък добавена стойност за медикаменти, учебници, книги и артикули от първа нужда, за използване на разпоредбите на Конвенцията за хората с увреждания, разтрошаване на монополите в секторите енергетика и горива, анулация на нарастването на налозите за остарели коли и понижаване на цената на застраховката " Гражданска отговорност ".
Те упорстват и за нарастване на заплатите и пенсиите, използване на ограничения против демографската рецесия, както и обезпечаване на транспарантна среда за осъществяване на обективни избори.

 Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи
Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи

Протестиращите са глобени

Утре, 18 ноември, се чакат по-мащабни протестни дейности в страната.
Във Варна недоволството продължава с автошествие от 13 часа. В 14 часа локалните се събират пред постройката на общината.
Жители на общините Разлог и Банско плануват митинги и обсада на пътя Симитли - Гоце Делчев . Недоволството се провежда в обществените мрежи. Протестът е разгласен за 12 часа. Организаторите настояват, че митингът е позволен от кмета на Разлог Красимир Герчев. Освен останалите претенции, локалните ще недоволстват и против нарастването на цената на водата в област Благоевград .
В Пловдив митингът на следващия ден ще бъде против обществената неправда. Хората се събират на паркинга на хипермаркета на бул. " България " като оповестеният начален час е 8 часа.
Очаква се митингът в Пловдив да се раздели на две елементи.
Едната част от протестиращите ще тръгнат на протестно шествие с маршрут: бул. " България " - бул. " Васил Априлов " - бул. " Шести септември " - бул. " Източен " - бул. " Христо Ботев " - кръговото на Централна гара - ул. " Иван Вазов ". От там протестиращите от първата група ще тръгнат пешком към постройката на общината.
Очаква се в 9 часа втората група протестиращи в Пловдив да се насочи с коли към Пазарджик. Там те ще се обединят с протестиращите от другия регионален град и дружно ще се насочат към София , където ще продължат шествието си, допълват от " Фокус ".

Протести са планувани и за други градове в страната.

 Протестиращи още веднъж блокираха Автомагистрала Обновена
Протестиращи още веднъж блокираха Автомагистрала " Люлин "

Пети ден на митинги в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР