Продължават посредническите усилия за осигуряване на ново прекратяване на огъня

...
Продължават посредническите усилия за осигуряване на ново прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Катар: продължават усилията за подновяване на примирието между Израел и Хамас

Продължават посредническите старания за обезпечаване на ново преустановяване на огъня в Газа и освобождение на повече заложници, държани от Хамас, макар продължаващите израелски бомбардировки, които „ стесняват прозореца “ за сполучлив излаз, сподели в неделя министър председателят на Катар. „ Нашите старания като страна дружно с нашите сътрудници не престават. Няма да се откажем “, сподели шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани на Форума в Доха да контролиране на спора в Газа. Той добави, че „ продължаването на бомбардировките единствено стеснява този прозорец за нас ".

Израел разгласи война на Хамас, откакто екстремистите убиха 1200 души и взеха 240 заложници, съгласно израелски данни, при невиждана офанзива на 7 октомври. Израелската атака е умъртвила минимум 17 700 души в Газа, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство, доста от които дами и деца.

Катар беше основен медиатор в договарянията, които доведоха до седемдневно помирение, при което десетки израелски заложници бяха разменени за палестински пандизчии и филантропична помощ. „ Ние ще продължим, поели сме ангажимент да освободим заложниците, само че също по този начин сме поели ангажимент да спрем войната “, сподели министър председателят на Катар. Но, добави той, „ не виждаме еднообразно предпочитание от двете страни “.

Обръщайки се към форума в Доха по-рано, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че Съветът за сигурност е „ неподвижен от геостратегически разделения “, които подкопават решенията на спора Израел-Хамас. " Авторитетът и доверието в организацията бяха съществено подкопани " от забавения отговор на войната, сподели той два дни откакто несъгласие на Съединени американски щати попречи на резолюцията, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа. „ Повторих апела си за оповестяване на филантропично преустановяване на огъня “, сподели той на форума. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР