Продължават мъките на стотиците жители на 9 блока от комплекс

...
Продължават мъките на стотиците жители на 9 блока от комплекс
Коментари Харесай

„Витоша ски” и СО държат под обсада десетки семейства в София

Продължават тъгите на стотиците поданици на 9 блока от комплекс „ Витоша парк” в столицата. Близо десетилетие след завършването на постройките, общината не е построила път до тях, а не се и чака да построи скоро. Така хората се постанова да минават през терена на частната компания „ Витоша ски”… досега, в който тя не поставя ограда.

Улица „ Арх. Никола Лазаров” №15 – това написа на персоналните карти на жителите на „ Витоша парк”… въпреки улицата да е на към половин километър от жилищата им. Пред камерата на bTV жителите се оплакаха, че от няколко дни оградата на пътя ту се появява, ту изчезва и по този начин се отрязва достъпът на пожарни, коли за спешна помощ и боклукчийски камиони.

Според тях натискът се дължи на предстоящото напълно скоро изговаряне на прокуратурата по техен сигнал. Още при завършването на блоковете през 2009 година е бил подписан контракт сред компанията, която ръководи комплекса (и на която и до през днешния ден жителите заплащат такса) и общинското дружество „ Въжени линии” (по-късно приватизирано, с цел да стане част от „ Витоша ски”), в който били уредени изискванията за прекосяване през паркинга. Подозренията на хората са, че или комплексът е спрял да си заплаща, или се прави опит от страна на „ Витоша ски” да принуди живущите да си заплащат повече за правото да могат да излизат от домовете си.

Гражданите настояват, че „ Витоша ски” им е предложила вид да заобикалят през трасе, което съгласно тях е изцяло нелегално. Заради това упорстват общината да извърши първичния план за улица. Вратичка в закона е разрешила на основния проектант преди десетилетие да допусне градежа без процедура по влизане в регулация. С днешна дата и „ Витоша ски” настояват, че не са виновни за този пропуск от страна на локалната власт. И поставят ограда на паркинга при Симеоновския въжен превоз.

От общината обаче също отхвърлиха да изпратят собствен представител и обявиха, че става дума за „ частен казус” сред притежателя на терена и притежателя на комплекса. Неофициалният коментар от „ Московска” 33 е, че има процедура по влизане в регулация, само че тя ще отнеме години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР