Продължават консултациите за съставяне на правителство в Президентството. В 17.00

...
Продължават консултациите за съставяне на правителство в Президентството. В 17.00
Коментари Харесай

Продължават консултациите в Президентството ВИДЕО

Продължават консултациите за сформиране на държавно управление в Президентството. В 17.00 часа стартира срещата на президента Румен Радев и ПГ на " Продължаваме Промяната – Демократична България ". По-рано през днешния ден Румен Радев организира среща с ПГ на ГЕРБ-СДС.На " Дондуков " 2 пристигнаха водачът на партията Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.

" Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат в един комплициран избирателен развой. Напълно съзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила. Важно е за българската общност да знае до каква степен можете да стигнете с този политически компромис в най-важната задача - съставянето на държавно управление допустимо най-скоро, което всички чакаме. Каква е вашата формула за сформиране на държавно управление с първия мандат и какво ще се случи, в случай че този мандат пристигна при вас. Работите ли по някоя политическа формула? Какви са и вашите проекти по отношение на Еврозоната, Шенген, Плана за възобновяване и резистентност, законовата рамка? Вие по кое време виждате подобаващото време за връчване на първия мандат? Ако той не сполучи, надлежно и втория, тъй като към този момент по-късно няма време ", попита първоначално президентът Радев.

" Първото нещо, което желая да заявя, е, че поставям явен стандарт в българската политика - това, което обещаваме и приказваме преди изборите, това да бъдат нашите дейности и след изборите ", уточни от своя страна съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Той уточни, че към този момент са обрисували ясно техните цели: " време е да създадем промяната в правосъдната система, опцията да се проверява основният прокурор, да няма човек над закона и недостижим, антикорупционната комисия, Шенген, Еврозоната ", добави той.

От ПП-ДБ още един път подчертаха, че няма да дадат своята поддръжка за първия мандат.

" Но в случай че първия мандат не събере болшинство, ние сме подготвени да сложим ясна опция българският парламент да избере държавно управление с втория мандат и това държавно управление ще бъде водено от тези стандарти и цели, които към този момент споделих. Ние сме с ясни и точни цели ", уточни още Кирил Петков.

" Радвам се, че към 1 година по-късно и 2 цикъла избори в последна сметка стигаме до законодателната стратегия и целите на последния постоянен кабинет, към този момент има увереност в обществото, в политическите сили, в президентството, надяма се да бъдат признати ", сподели от своя страна и съпредседателят на Политическа партия Асен Василев и добави: „ Задаването на нов метод на ръководство на обществените финанси към този момент има схващане, че тези пари би трябвало да се ръководят, тъй че да стигат до всички българи, а освен до определени. Въпросът със правосъдната промяна към този момент набира поддръжка, въпреки и декларативна. Еврозоната и Шенген - към този момент се вижда поддръжка – тези процеси да бъдат приключени ”.

Под думите му Политическа партия и ГЕРБ са политически съперници. „ Ние считаме, че моделът, по който би трябвало да се развива страната, е друг. Но по тези цели, след два цикъла избори, успяхме да намерим основа – законодателна и формула в Народното събрание, тези закони да бъдат признати. Дори съперниците могат да се почитат и би трябвало да се почитат. Но има ясни граници, които не могат и не би трябвало да се прекрачват ", уточни още Василев.

В петък президентът ще се срещне с останалите четири парламентарно показани партии – „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “. След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии Радев ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР