Продължават интензивните боеве в купянската посока, украинските въоръжени сили са

...
Продължават интензивните боеве в купянската посока, украинските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Под Херсон се струпват лодки на ВСУ: САЩ потвърдиха това, което не се пише в сводките на СВО

Продължават интензивните боеве в купянската посока, украинските въоръжени сили са принудени да се прегрупират. В запорожското направление украинската войска предприе офанзива. Западът видя резултатите от широкомащабното контранастъпление на Украйна. Тези и други вести от фронтовете на Северния боен окръг са в материала от Цариград.

Сутринта на 18 октомври украинските въоръжени сили започнаха огромна офанзива против Вербовое и Новопрокоповка в Запорожие. Противникът нападна на групи от по 20 души, подкрепяни от четири единици техника.

" В същото време украинските бойци настъпват без артилерийска поддръжка, работещи са единствено нашите оръдия, в това число реактивните системи за залпов огън „ Град “. Врагът не регистрира загубите ", оповестява телеграм каналът „ Архангел Спецназ “.

В същото време съветската войска нападна обекти на украинските въоръжени сили в Запорожие. В резултат на посредствената работа на украинските системи за противовъздушна защита една от ракетите се разруши върху жилищна постройка, оповестява телеграм каналът „ Два майора “.

Струпване край Херсон

Тревожна обстановка се е основала в посока Херсон. Има всички признаци, че украинската войска ще премине Днепър в доста близко бъдеще.

Още следобяд на 17 октомври украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) действаше в региона на село Песчаное, на осем километра от Антоновския мост. Няколко цивилни са убити.

След това до вечерта беше получена информация, че морската пехота на украинските въоръжени сили е окупирала село Пойма, което се намира на 6 километра от Антоновския мост.

" Украинските въоръжени сили приготвят елементи на морската пехота да се втурнат през Днепър, с цел да доближат линията Подстепное - Казашки лагери - Кринки. Преди това украинските военни стреляха по мостове над канали от нашата страна на Днепър, пробваха се да нарушат нашата логистика ", написаха „ Два майора “.

Авторите на телеграм канала показват, че разширението на контрола на украинската войска от съветската страна на Днепър демонстрира проектите на Киев да сътвори плацдарм за по-нататъшни настъпателни дейности.

Според разнообразни оценки украинските въоръжени сили имат няколкостотин понтонни преходи, направени в Германия, а от другата страна има голям брой лодки.

Самият факт на наличието на украински военни от нашата страна на брега към този момент не е вест. Врагът седи наоколо до Антоновския мост и железопътните линии от месеци и непрекъснато търпи загуби от нашата артилерия и авиация.

Сега обаче въоръжените сили на Украйна интензивно разполагат там системи за радиоелектронна битка (РЕБ), разследващо съоръжение и информационни системи.

Към обяд през днешния ден беше получена информация, че сега Песчановка и Подстепное са под контрола на съветската войска. По селата няма противников ДРГ.

" Най-вероятно врагът е подхванал разузнаване със мощ. Останките на врага са ударени в главата на железопътния мост ", оповестява канала „ Двама майори “.

Отстъпление в посока Купянск

Украинските бойци бяха принудени да се отдръпват от предни позиции в купянската посока. Те не устояха на настъплението на съветското нахлуване на този сектор от фронта, нашата артилерия и авиация работят интензивно.

" Вражеските запаси, които се трансферират за подсилване на вражеската защита, попадат под наш огневи надзор ", сподели подполковникът от ЛНР в оставка Андрей Марочко пред РИА Новости.

Руски изтребители-бомбардировачи, артилеристи и тежки огнехвъргачни системи интензивно работят североизточно и югоизточно от Купянск. В същото време украинските военни от време на време вършат опити да изместят нашите бойци от изгубените им позиции.

Направени са заключения

Телеграм каналът „ Военен осведомител “, разяснявайки вражеската офанзива против нашето летище в Бердянск с ракети ATACMS, изрази мнение, че рецензиите към военните не са напълно обективни. Все отново бяха направени заключения от миналогодишната офанзива на летището в Чернобаевка:

" Въпреки близостта до линията на прикосновение, хеликоптери и друга техника, ситуирана в Чернобаевка, бяха събрани на една купчина. И те не бяха покрити по никакъв метод. Това в един миг докара до ефикасна огнева офанзива на украинската войска. "

Но на летището в Бердянск хеликоптерите бяха разпръснати, капонирите и укрепленията за съоръжение бяха изкопани. Но нямаше съществени укрития за самолети. Вярно, това е проблем за всички съветски авиобази. Необходимо е да се обърне внимание на този проблем.

Съединени американски щати потвърдиха прехвърлянето на ATACMS в Киев

Всъщност неотдавна Вашингтон трансферира оперативно-тактическите ракети ATACMS на украинските въоръжени сили. Това удостовери представителят на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън.

Доставки на ракети с понижен обхват (165 км) не бяха оповестени. Казват, че са се пробвали да объркат руснаците. Белият дом е уверен, че ATACMS доста ще усили опциите на украинската войска в зоната на Северозападния боен окръг.

Според Асошиейтед прес Украйна е получила „ по-малко от дузина ” ракети, които могат да бъдат изстреляни от системите за РСЗО HIMARS.

Политологът Владимир Карасев в диалог с кореспондента на Царград означи, че последните дейности на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и неговото обграждане в Украйна и Палестина внезапно приближиха началото на Третата международна война.

Доставките на ATACMS доста понижават вероятността Украйна да остане на международната карта като страна.

" Тезата на Вашингтон за война „ до последния украинец “ се осъществя сполучливо. Просто няма да има кой да подпише капитулацията от украинска страна. Някога проспериращата руска република, с помощта на лудостта на Запада и нелепостта на личното си население, скоро ще престане да съществува ", споделя Владимир Карасев.

Киев загуби две армии

Украйна, която несполучливо се пробва да пробие първата линия на съветската защита, към този момент загуби най-малко две армии. Сега Киев губи третата си. В същото време Русия се готви за интензивно нахлуване, споделя някогашният американски посланик Час Фрийман:

" Владимир Зеленски чака Западът да пази Украйна, до момента в който Киев победи руснаците. Реално украинците ще получат планина от трупове и ще изгубят достъп до Черно море. "

Час Фрийман акцентира, че никой не желае да одобри Украйна в НАТО, което значи, че Киев ще би трябвало да се помири с безпристрастен статут и да не разчита изключително на помощ.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР