Продължаващите израелски въздушни удари срещу Газа са унищожили по-голямата част

...
Продължаващите израелски въздушни удари срещу Газа са унищожили по-голямата част
Коментари Харесай

Кварталът на Газа е разрушен и на болницата е казано да се евакуира

Продължаващите израелски въздушни удари против Газа са унищожили по-голямата част от квартала и чиновници от ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето споделят, че общият брой на починалите е повишен до повече от 4300 души.

Повече от половината убити са дами и деца, споделя министерството.

Около 1,4 милиона поданици на Газа са били разселени с повече от половин милион души в 147 убежища на Организация на обединените нации, споделя Организация на обединените нации.

В събота, камиони за първа помощ влязоха в Газа. Израелската войска сподели, че помощта е единствено за южната част на Газа.

Той сподели на всички поданици в северната част на Ивицата Газа да изоставен и да се реалокират на юг от Вади Газа в центъра на територията.

Въпреки това израелските въздушни удари също продължиха в южната част на Газа и някои хора отхвърлиха да изоставен домовете си, казвайки, че на никое място не е безвредно.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Израел прекъсна доставките на гориво, електричество и вода за Газа, откакто военното крило на Хамас проби границата с Израел, убивайки повече от 1400 души и вземайки повече от 200 заложници в Газа. < /p>

Офисът на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) съобщи, че " интензивните бомбардировки " не престават над Газа, както и " безразборните ракетни стрелби на палестински въоръжени групи против Израел обитаеми центрове ".

Служители на Организация на обединените нации разказват обстановката в Газа като пагубна. Израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че филантропичните условия в Газа са „ под надзор “.

По-голямата част от квартал Ал-Захраа е опустошен

Последните израелски въздушни удари унищожиха квартал Ал-Захраа в централната част на Газа, като повече от две дузини жилищни блокове са разрушени на земята през нощта против петък.

Изображения и фрагменти, оповестени в обществените медии, демонстрираха кълба пушек, издигащи се над квартала и линии от сплескани здания по протегнати с отломки улици.

Жителите споделиха пред BBC, че не са очаквали бомбардировката, защото регионът е бил релативно спокоен. Те споделиха, че им е казано да се изтеглят в четвъртък вечерта към 20:30 до 21:00 локално време (17:30-18:00 GMT).

" Тичахме по улиците. по-късно Израел стартира да бомбардира този регион без спиране, от 21:00 до 7:00 тази заран “, сподели една жена пред BBC в петък.

бомбардировките там оставиха хиляди хора без къде да отидат. В петък различен гражданин сподели на BBC, че хората са блокирани под руините на домовете си.

" Линейките не могат да стигнат до тук. Хората крещят, само че не можем да ги извадим, “ сподели той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР