Продължаваща най-малко 5 км опашка от автомобили се опитва да

...
Продължаваща най-малко 5 км опашка от автомобили се опитва да
Коментари Харесай

Взривът на Кримския мост вкара руснаци в километрично задръстване в окупираните територии

Продължаваща минимум 5 км опашка от коли се пробва да напусне анексирания от Русия полуостров Крим след.

Това каналът в " Телеграм " на организация РИА " Новости ". Тя приказва за маршрута от Джанкой в Крим до Мелитопол в Запорожка област ( " столица " на окупираната от Русия част от областта), който минава и през Херсонска. Справка в Гугъл Maps удостоверява, че все още задръстването е в Херсонска област, в окупираната от Русия територия.

Днешният гърмеж е няколко седмици след офанзива по Чонхарския мост, западно от натоварения сега маршрут,. Още преди последната офанзивата, при започване на юли, по Кримския мост се дълги тапи от туристи; в опит за преодоляване на обстановката част от пасажерите бяха превозени с десантни кораби.

Последиците от офанзивата против Кримския мост, която Русия назова тероризъм, ще се усещат от руснаците известно време. Това е основната пътна артерия, свързваща анексирания полуостров с Русия. Окупираните територии са в обсега на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS, с които разполага Украйна.

 Взривът на Кримския мост вкара руснаци в километрично запушване в окупираните територии
© Гугъл Maps

Русия анулира комендантския час

Напускането през Кримския мост, свръзващ Крим с Краснодарския край, към този час остава невероятно по шосе. Властите в Крим от часове намерено приканват водачите да избират различен маршрут - през окупираните територии. Това е и маршрутът, който употребява товарният превоз все още. Руските туроператори се, че за туристите, искащи да посетят Крим, това надали ще е най-желаният път и оповестиха за почнала анулация на резервации (макар и към момента не масова).

След гърмежа окупационните управляващи в Донецка, Запорожка и Херсонска област (по пътя към интернационално приетата територия на Русия) краткотрайно да анулират комендантския час, с цел да обезпечат прекосяването. Към момента единствено прекосяването през окупираните територии от региона на Джанкой би лишило близо 8 часа.

 Русия затвори за седмици интонации от Украйна мост към Крим Русия затвори за седмици интонации от Украйна мост към Крим

Според вицепремиера Марат Хуснулин (изпратен на мястото от съветския президент Владимир Путин) възобновяване на Кримския мост след гърмежа ще към три седмици. Опорната структура не е развалена, само че следва да се реши дали да бъде възобновено придвижването по по-слабо разваления сектор. Хуснулин бе и индивидът, отговарял за възобновяване на моста при предходния гърмеж на 8 октомври.

Алтернативата не е безусловно ефикасна. Стотици коли чакат да изоставен по море към Краснодарския край, в случай че се по фрагменти на РИА " Новости ". Съветник на властта в Крим, че фериботът предпочитано ще транспортира рейсове и стратегически значими товари.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР