Продължаването на военните действия в Украйна затрудняват постигането на мир

...
Продължаването на военните действия в Украйна затрудняват постигането на мир
Коментари Харесай

Чавушоглу: Военните действия усложняват постигането на мир между Русия и Украйна


Продължаването на военните дейности в Украйна затрудняват постигането на мир сред Москва и Киев, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу в изявление за турската телевизия tvnet.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7523
За страдание преговорният и мирният развой останаха на назад във времето. Продължаването на военните дейности затруднява установяването на мир сред Русия и Украйна. От самото начало се придържаме към кардинална политика. Не сме нарушавали политиката на баланс, сподели турският външен министър.

Чавушоглу също по този начин повтори, че Западът би трябвало да води разговор с Русия, тъй като в противоположен случай няма да може да бъдат реализирани съглашения за преустановяване на огъня.

Той уточни, че " Турция е единствената страна от НАТО, чиито представители от началото на войната са направили визити както в Украйна, по този начин и в Русия ".

Турция не е съгласна с налагането на едностранни наказания против Русия и счита, че спирането на връзките на Запада с Русия " неизбежно ще засегне всички ", сподели още Чавушоглу.

Виждаме каква е цената на скъсването на връзките с Русия. Това неизбежно ще засегне всички. Виждаме какво се случва с цената на природния газ. Въпреки това Турция не страда от дефицит на природен газ, каквато е обстановката в други страни. Ние в никакъв случай не одобряваме едностранни наказания. Трябва да се реализира  прекратяване на огъня и обективен мир за Украйна, уточни той.

Чавушоглу добави, че Турция поддържа териториалната целокупност на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР