Продължаваме промяната - Варна изключи свой член, който бе задържан

...
Продължаваме промяната - Варна изключи свой член, който бе задържан
Коментари Харесай

ПП - Варна изключи свой член, направил наркооранжерия в Млада гвардия

" Продължаваме промяната " - Варна изключи собствен член, който бе арестуван след разкриването на високотехнологична наркооранжерия във варненското село Млада армия.

Това оповестяват от варненската конструкция на партията във Фейсбук.

33-годишният Пламен Пенев бе арестуван на 18 септември при спецоперация на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна и Главна дирекция „ Национална полиция “. Мъжът трансформирал някогашна птицеферма в селото в наркооранжерия, а в нея бяха открити над 1000 стръка коноп, както и откраднато от София „ Порше 911 “.

Във връзка с публикуваната информация, че Пламен Пенев, член на " Продължаваме Промяната - Варна ", е арестуван, заявяваме, че незабавно откакто информацията за това ни стана известна, той е отхвърлен и с краткотрайно прекъснато участие, написа в формалното известие по случая.
Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане по отношение на разкрита оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа, намираща се в село Млада армия.

На 18 септември при планувани оперативни и процесуални дейности, осъществени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи, е прекратена активност по развъждане на растения от рода на конопа, както и по извличане и разпространяване на марихуана.

В остаряла стопанска сграда (бивша птицеферма по информация от МВР) в село Млада армия, община Ветрино, е открито, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа сила, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко належащо за развъждането на растенията.

От мястото били конфискувани над 1000 стръка коноп в друг вегетативен етап, както и 2 кг суха тревиста маса. След първичното проучване било открито, че се касае за марихуана.

Във връзка със случая е арестуван 33-годишен мъж, за който събраните досега доказателства сочат, че е развивал активността и е съпричастен към развъждането и разпространяването на неразрешената субстанция. Той е притеглен към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за развъждане на растения от рода на конопа.

Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, както и внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по разкриването на оранжерията съответстват с работата по издирването на незаконно лишен автомобил „ Порше 911 “ от територията на град София, сигнал за което бил подаден на 31 август 2023 година. Случай, по който се води настрана досъдебно произвеждане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР