Продължаваме промяната“ сключила договор с американски лобист за 100 000

...
Продължаваме промяната“ сключила договор с американски лобист за 100 000
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ сключила договор с американски лобист за 100 000 долара


„ Продължаваме промяната “ сключила контракт с американски лобист за 100 000 $.

Договор с американската лобистка компания M&M на стойност 100 000 $ е сключила „ Продължаваме промяната “.

Това заяви в своя фейсбук профил сайтът .

Такова съглашение в реалност има, демонстрира информация на уеб страницата на Държавния департамент, като договорът е подписан на 22 декември 2023 година. От страна на „ Продължаваме промяната “ е подписан от съпредседателя на партията – Асен Василев.
Договора вижте  .
Според контракта лобистите би трябвало да работят за положителните връзки сред България и Съединени американски щати. Някои от аспектите, които ще включва работата на M&M са:
разпространение на редица аспекти от двустранните връзки сред Съединени американски щати и България пред високопоставени US лица – политици, авторитетни при формулирането на политиката на САЩ;съдействие за обезпечаване на срещи с високопоставени американски политици в администрацията и в Конгреса;анализ и насоки на политиката на Съединени американски щати по въпроси от голяма важност за България;
Плащането е на две вноски от по 50 000 $, като първото към този момент е направено още с подписването на съглашението. Второто би трябвало да се случи на 1 февруари. Договорът е със период 29 февруари, само че страните могат да го продължат при предпочитание.

До момента не е известно друга политическа мощ да е плащала за американски лобисти. Според ЗПП „ политическите партии разходват средствата си за подготовка и присъединяване в избори, за обезпечаване работата на партийните структури, за организационни разноски по осъществяване на мероприятия и за други присъщи за активността на партията разноски “. Договорите, в това число за реклама, би трябвало обаче да се разгласяват.

„ Лобистката компания М&М не е коя да е. През 2017 година е лобирала за „ банката на Путин “ VTB. Нейните притежатели са финансирали акцията на сенатора Менендез, който беше заловен с кюлчета и упрекнат в корупция “ – оповестява още BIRD.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР