Продължаваме промяната прочете присъдата на Корнелия Нинова. Тя няма как

...
Продължаваме промяната прочете присъдата на Корнелия Нинова. Тя няма как
Коментари Харесай

Промяната прочете присъдата на Нинова. Счупеното настрана

„ Продължаваме промяната ” прочете присъдата на Корнелия Нинова. Тя няма по какъв начин да бъде поканена от Политическа партия за съдружно държавно управление, отсече проф. Николай Денков, народен представител от Политическа партия.

„ Изненадани сме от метода на Българска социалистическа партия. Преди две години Корнелия Нинова защитаваше машинното гласоподаване. Дори нейните съпартийци не знаят какво се случва сега, имам такива индикации. Позициите й нямат нищо общо с нашите цели. Затова не виждам по какъв начин би могла да бъде поканена за съдружно държавно управление, каквото имахме “, разяснява Денков пред БНР.
-->
Победителят на изборите би трябвало да се опита да направи държавно управление, акцентира някогашният образован министър.

„ Ако вторият мандат пристигна при нас, ще създадем всичко допустимо да съставим държавно управление, само че то би трябвало да подхожда на някакви правила “, увери Денков.

С измененията в изборния кодекс изчезват всички контролни механизми, с които да се ревизира какво се е случило по време на изборите, обясни пред БНР учен Денков.

„ Флашката е електронна памет, показваща какво се е случило от отварянето до затварянето на секцията. С изгубването й не може да се удостоверят неправилните дейности.

Със възбраната да се запише видеонаблюдението се оказва, че ние нямаме опция да потвърдим, в случай че е имало някакви непозволени дейности.

Още една опция да се управлява вота е условието да се подпечатват бюлетините, които идват от машините. Всеки, който го прави, ще вижда по какъв начин е дал своя вот индивида “, сподели той.

Промените не са това, което беше обявено, счита още Денков. „ Те са ориентирани към унищожаване на контролните функционалности и основаване на още по-големи благоприятни условия за надзор на вота “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР