Продължаваме промяната поздравиха служебния кабинет за някои от постигнатите договорености

...
Продължаваме промяната поздравиха служебния кабинет за някои от постигнатите договорености
Коментари Харесай

ПП влезе в спор със служебния кабинет: Защо не се забрани износът на продукти от руски нефт?

" Продължаваме промяната " поздравиха служебния кабинет за някои от постигнатите договорености с " Лукойл ", само че не пропуснаха да го разкритикуват, че е нарушен духът на издействаната от Политическа партия дерогация. 

" Руският недопечен нефт би трябвало да остава на българския пазар, с цел да паднат цените на горивата у нас ", декларират от " Продължаваме Промяната " в позиция, публикувана от пресцентъра на групировката, по отношение на оповестената договореност сред служебния кабинет и управлението на компанията " Лукойл ".

Приветстваме оповестените стъпки, които са залегнали и в нашия проект: прекачване на икономическата активност на " Лукойл " в България, както и използването на Глава III от Регламент (ЕС) 2022/1854 за незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, посредством спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването, показват от " Продължаваме Промяната " (ПП).

" Тревожна е обаче поръчката за заобикаляне на духа на дерогацията, контрактувана от Политическа партия, а точно " да няма възбрана за експорт на продуктите от преправка на съветски петрол ", декларират от Политическа партия. 

На първо място считаме, че това няма да бъде задоволително изискване за Европейската комисия (ЕК). Преди три седмици Даниел Фери, представител на Европейска комисия, разгласи, че " лимитираната дерогация " цели " снабдяването на България с нефт поради характерната географска локация. Това не значи, че продуктите могат да бъдат изпращани до други европейски страни ", се споделя в позицията на Политическа партия.

На второ място, припомняме, че концепцията на контрактуваната от кабинета " Петков " дерогация е ценовото преимущество на горивата, създадени от съветски недопечен нефт, да остава на българския пазар, декларират от групировката. Също по този начин е значимо да подчертаем, че без дерогацията България щеше да е длъжна от 5 декември да спре вноса на съветски недопечен нефт, което щеше да докара до дефицит на нефт и петролни артикули в страната, написа още в позицията.

От Политическа партия показват, че оповестената от служебния кабинет и компанията „ Лукойл “ позиция от 21 ноември извършва част от оферти от „ Продължаваме Промяната “ план на решение, което ще докара до действително понижаване на цените на горивата у нас. От групировката упорстват техният план да бъде придвижен за гласоподаване от Народното събрание, без значение че решението на Министерския съвет извършва три от техните четири точки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР