Продължаваме промяната подходиха откровено несериозно, като от самото начало на

...
Продължаваме промяната подходиха откровено несериозно, като от самото начало на
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини ПП, че тласкат страната към избори. Ще мислят за мандата на БСП - Политика

" Продължаваме промяната " подходиха искрено несериозно, като през цялото време на 48-ото Народно заседание " бутат " страната към избори, сподели през днешния ден във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му от Политическа партия провалят опитите за постоянно държавно управление, тъй като не харесали резултата от последните избори.

" Вече можеше да има Министерски съвет, в случай че останалите политически обединения бяха подходили съществено още при първия мандат, когато предложихме експертен кабинет ", добави още той.

Митов допълни, че ГЕРБ-СДС занапред ще разискват по какъв начин да се действа, откакто връчването на третия мандат е към този момент факт. С това си изявление той позволи, че е допустимо партията на Бойко Борисов да поддържа третия мандат на Българска социалистическа партия. ГЕРБ обаче имат решение на националните си органи да не влизат в ръководство с левицата.

В Русе председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обясни, че групата ще реши какво ще е държанието ѝ, когато Българска социалистическа партия реши дали да ги предложения на плануваната за тази седмица лидерска среща. Зам.-председателят на групата и водач на Съюз на демократичните сили Румен Христов пък сподели, че ще отидат на такава, само че няма да поддържат левицата:

" Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем присъединяване, само че не очаквайте, разбираемо, поддръжка от Съюз на демократичните сили за Българска социалистическа партия. Това няма по какъв начин да се случи ", сподели той.

Митов е на мнение, че партиите трябва да търсят формула за ръководство, подкрепено от парламентарно болшинство

Даниел Митов разкритикува президента Румен Радев, който съгласно него се готвел да ръководи още дълго със служебни кабинети.

" Управлението на страната от дълго време е излязло от параметрите на Конституцията и власт, която не е законна, управлява доста дълго време ", добави той.

Той разкритикува и изявлението на вицепрезидентът Илияна Йотова за изявлението ѝ от предходната седмица, когато сподели, че Радев ще връчи мандата на партия, която ще продължи политиката на служебния кабинет:

" Всъщност служебният кабинет не може да има други цели, с изключение на да провежда изборите. Очевидно в президентството към този момент са решили, че ръководят и то дълготрайно ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР