Продължаваме промяната няма да участва в преговори за правителство на

...
Продължаваме промяната няма да участва в преговори за правителство на
Коментари Харесай

ПП няма да влезе в коалиция за кражбата и да разговаря с Борисов

" Продължаваме промяната " няма да взе участие в договаряния за държавно управление на ГЕРБ. ПП няма да влезе в коалиция за кражбата 

" Продължаваме промяната " ще бъде градивна съпротива на кабинет на ГЕРБ и няма да договарят и влязат в коалиция с партията на Бойко Борисов. Решението на партията заяви съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев на конференция в Българска телеграфна агенция.

По думите му мандатоносителят има опцията и правото да образува кабинет тъкмо по този начин, както Политическа партия са образували предходната година доста сложна и комплицирана коалиция. Най-важното нещо за България сега е да има устойчиво ръководство. Политическа партия няма да пречат във образуването на кабинет и ще бъдат градивна съпротива, акцентира Василев.

Политическа партия няма да отидат на диалози с ГЕРБ за първия мандат за сформиране на държавно управление, посочи Василев.

Ако вторият мандат отиде в Политическа партия, тогава ще свикат Националния съвет на партията и ще решат какво да вършат с него.

Асен Василев съобщи, че се надява ГЕРБ, които са " много опитни ", би трябвало да образуват кабинет. Няма напън върху Политическа партия да направи държавно управление с ГЕРБ, в това число и извън.

Бившият министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков добави, че за гласоподавателите е най-важно по какъв начин ще минат зимата. Петков изреди целите на Политическа партия в 48-то Народно заседание: Закон за корупционната комисия с проверяващи функционалности, механизъм за следствие на основния прокурор и увеличение на минималната работна заплата на 860 лева, увеличение на пенсиите с 20%, нова формулировка за енергийна беднотия и две цени за ток, газ, вода и парно на база консумация, повдигане на данъчния заем на младите фамилии с деца, таван на цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегават час, таван за цената на газа от 300 лв. на мегават час.

От Политическа партия не престават програмата за спорт, изкуства и занятия. Те изброиха цели за продължение на политиката за опазване на заплатите на учителите - 125% от междинната работна заплата, гарантиране на минимална работна заплата за младите медсестри и лекари от 1 500 лева за медсестра и 2 000 лева за млад доктор, опазване на данъчната политика, ограничение на бюджетния недостиг на 3%, поддръжка за влизането на България в еврозоната и Шенген, увеличение на прага за Данък добавена стойност до 160 000 лева, приемането на 22-те закона за Плана за възобновяване и резистентност.

Политическа партия ще работят с всички партии по приемането на тези политики .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР