Продължаваме Промяната“ не можем да сме в общо коалиционно правителство

...
Продължаваме Промяната“ не можем да сме в общо коалиционно правителство
Коментари Харесай

Петков гледа към следващия парламент, какво ще стори с ГЕРБ

„ Продължаваме Промяната “ не можем да сме в общо съдружно държавно управление с ГЕРБ в този миг. Това е изключено, без значение по какъв начин се гласоподава вътре в зала. “ това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. 

На въпрос дали Политическа партия биха подкрепили „ Демократична България “ (ДБ), в случай че те получат трети мандат за сформиране на държавно управление и бъде признат механизмът за следствие на основния прокурор в този му тип, Кирил Петков сподели, че не би застанал до ГЕРБ, само че би застанал до Демократична България, като добави, че с тях имат общи полезности, хрумвания и цели.
-->
Колкото и мандата да се раздават, хората са едни и същи. Каквато и рулетка да се върти, математиката демонстрира, че държавно управление не може да има без поддръжката на ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи, изясни Петков.

Следващият парламент би трябвало да има огромна отворена коалиция към смяна. Трябва да създадем по този начин, че да " вдигнем хората ", които желаят действителна смяна в България, сподели Кирил Петков, с което сподели, че мисли към този момент най-вече за идващите предварителни избори. А и за локалните избори, за които изясни, че в огромните градове реформаторските сили би трябвало да се обединят.

Има голяма разлика сред говорене и дейности, уточни още той за държанието на ГЕРБ и даде образец с вчерашното съвещание на правната комисия, където в 20.30 ч. депутатите от ГЕРБ са решили, че са прекомерно изтощени и ще чакат една седмица основният прокурор Иван Гешев да се появи при разискването на неговите пълномощия.

Той означи, че законопроектът, който планува въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор, е може би най-важният, само че не единственият. " Той е доста по-голям от живота на този парламент, даже от опцията за държавно управление, тъй като това е проблем, който ние, като общество, сме имали в последните 30 години ", добави Петков.

Според него текстовете в законопроекта не са противоконституционни, което се потвърждавало от адвокати и експерти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР