Продължаваме Промяната доведе само до пълен провал в земеделския сектор"Преди

...
Продължаваме Промяната доведе само до пълен провал в земеделския сектор"Преди
Коментари Харесай

Десислава Танева: Това правителство е най-лявото след това на Жан Виденов

Продължаваме Промяната докара единствено до цялостен неуспех в земеделския бранш

"Преди дни стана ясно от медиите, че Европейска комисия е върнала Стратегическия проект (СП) по ОСП на България с рекордните 405 бележки и мнения, спрямо бележките по останалите СП на държавите-членки – съвсем два пъти повече. Това, за жалост, отразява действителностите в бранша – отражение на политическата неустойчивост в последната година – три държавни управления в последната година - две служебни държавни управления и последно постоянно, всяко от тях решило, че света стартира от него и оставило своя отпечатък в Стратегическия документ, при липса на разговор, чуваемост и надграждане. Ще останем и единствената държава-членка, от която огромни браншови организации непосредствено пред Европейска комисия апелираха плана за СП заради липса на разговор с неправителствения бранш, заради неспазени периоди за разискване, заради промени, необявени на бранша и некомуникирани с него ", сподели Десислава Танева от ГЕРБ, представена от БГНЕС.

Според нея неналичието на чуваемост и действителен разговор като поредно провеждана политика докара и до първи срещи непосредствено сред браншови организации и представители на европейските управляващи, без присъединяване на държавното управление.

"Продължавахме смяната в бранша – след съвсем забравеното държавно управление на Жан Виденов, останало в историята с ред върхове – най-висока инфлация, безработица и други, само че и като последното, намесило се директно на пазара на зърното в България /вследствие на което и хляба стана недостиг, и банкрутираха предприятия/ ръководещото болшинство в типичния си зрелищен медиен жанр гръмко разгласи основаването на снабдителен запас от зърна на стойност 1,1 милиарда лева, като през 4-5- дни излизаше представител на Продължаваме Промяната да афишира по какъв начин до дни Държавата излиза посредством една дребна държавна компания, без какъвто и да е потенциал да изкупува и съхранява зърно, нито и активи за това. Държавния запас бе докладвано, че има в наличност на съвсем нормалния се оптимален запас. Никой не даде отговор на въпроса за какво ще изкупува страната от една дребна и без потенциал компания размер от зърна на над 1 милиарда лева какво ще прави този над едногодишен ресурс, и каква цел ще реализира. А рискът – даже всички трети лица по веригата на доставка и предпазване да са добросъвестни – от погиване и загуби от предпазване единствено, каква социална щета може да донесе тази интервенция ", предизвести Танева.

Тя напомни, че България подаде българският стратегически проект на 25 февруари, съвсем два месеца след избрания от Европейска комисия период. Общият размер на обществените средства за интервенциите по Първи дирек и Втори дирек е 8 045 046 528 евро.

"Още тогава доста от браншовите организации изрекоха своето неодобрение от плануваните интервенции. До края на годината всички стратегически проекти по ОСП на държавите-членки би трябвало да бъдат утвърдени от Европейска комисия (посредством решение за изпълнение) и да стартира тяхното използване от 1 януари 2023 година България има период от 3 месеца да отрази тези 405 бележки ", сигнализира депутатът от ГЕРБ.

"Настоящото държавно управление е най-лявото държавно управление по-късно на Жан Виденов в новата история на страната ни, без подозрение. Немислими до неотдавна, за естествените пазарни връзки, вмешателства и изкривявания, станаха политически инструментариум за ръководство и послушание. Мога да прибавя още доста, само че няма време. Затова в резюме: Продължаваме Промяната докара единствено до цялостен неуспех в земеделския бранш ", акцентира Десислава Танева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР