Продължаваме Промяната - Демократична България“ ще настоява за писмен ангажимент

...
Продължаваме Промяната - Демократична България“ ще настоява за писмен ангажимент
Коментари Харесай

ПП-ДБ настоява за писмени гаранции, че реформите ще продължат и след ротацията

„ Продължаваме Промяната - Демократична България “ ще упорства за писмен ангажимент за политиките на ръководството след ротацията на кабинета на 6 март.

„ Ще има писмено завършени задължения във връзка с политиките, които би трябвало да бъдат следвани, тъй като за нас в действителност е доста значим диалогът за целите и гаранциите, че ще има продължение на промени в основните области, а не толкоз кадровите въпроси. Как тъкмо ще бъдат завършени, е въпрос на диалози, само че ние ще държим да има гаранция, че промените ще продължат изключително що се отнася до области като корупцията, върховенството на закона, сигурността и положителното ръководство. “

Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред публицисти в коридорите на Народното събрание във връзка ръководството след ротацията, оповестиха в прессъобщение от партията.

Той акцентира, че България има потребност от постоянна власт и удостовери позицията на Демократична България, че въпросите за структурата и състава на Министерския съвет би трябвало да бъдат оставени на акад. Николай Денков и Мария Габриел. „ Очакваме от тях да потърсят решение на всички въпроси, които стоят, и да предложат решение. Смятаме, че е рационално до момента в който те вършат това, ние да престанем с медийните изказвания по тематиката “, сподели Иванов.

Съпредседателят на Демократична България съобщи, че държавното управление изтегля от Народното събрание измененията в Закона за устройство на територията, до момента в който не бъде запълнен съставът на Комисията за противопоставяне на корупцията: „ В България са строени доста обекти, които нямат строителна документи и не е ясно дали те дават отговор на стандартите за строителството. Измененията в Закон за устройство на територията ще бъдат импортирани още веднъж когато КПК бъде формирана, с цел да може да сме сигурни, че първо обектите, които са издигнати по този метод, тяхната валидност ще бъде тествана и хората ще бъдат сигурни, че ще могат да ги употребяват умерено. Ще бъде организиран техният статут, в случай че те дават отговор на всички условия. Ако не дават отговор, ще бъде понесена отговорност и ще има орган, който да се погрижи за това да бъде понесена тази отговорност. “

Иванов посочи, че законът за дезинформацията на ПП-ДБ не е импортиран в Народното събрание, а е оповестен за публично разискване, с цел да се изчистят всички внушения, че цели да постанова цензура. “Този законопроект предлага благоприятни условия България да реагира против проведени форми на деформиране на обществения спор в обществените мрежи, които вредят на всички, и по никакъв метод в него не се съдържат благоприятни условия за налагане на цензура на медии, които си правят работата ”, сподели водачът на “Да, България ”. И прикани репортерите да се срещнат първо със наличието на документа, а не с опорките, които се пускат против него.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР