Продължаваме Промяната - Демократична България са склонни да преговарят с

...
Продължаваме Промяната - Демократична България са склонни да преговарят с
Коментари Харесай

Асен Василев: Първо ще преговаряме за регулатори с ГЕРБ, после за министри

" Продължаваме Промяната " - " Демократична България " са склонни да договарят с ГЕРБ-СДС за коалицонно съглашение, само че при положение, че партията одобри изискванията им за промяна на регулаторите. Това разяснява финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев. По думите му, единствено в случай че ГЕРБ поемат писмен ангажимент преди 6 март за промени, ще може да се приказва и за съдружно съглашение както и за министерски позиции.

" Нека първо да забележим документа, който господин Борисов и ГЕРБ ще произведат, с цел да можем да разясняваме в елементи. За мен е доста значимо, фокусът, който ние бяхме сложили като фокус да се резервира, а това е регулаторите да стартират да работят като регулатори. Една от аргументите за всички тези кавги, които виждаме, нотариуси, джуджета, всички проблеми които виждаме апропо и в енергетиката в огромна степен са свързани с това, че регулаторите не си правят работата. Коалиция ще има когато страната има самостоятелен съд, самостоятелни регулатори и самостоятелна прокуратура ", разяснява Василев.

На въпрос на Българска национална телевизия дали ще може да се случи сходно нещо преди 6 март, Василев отговори, че до тогава би трябвало да е ясно, че това е пътят, който България би трябвало да извърви:

Българска национална телевизия: Като документално благопожелание желаете да кажете?

- Не, като писмен ангажимент, изясни Василев.

Той още веднъж разкритикува работата на част от регулаторите, измежду които Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно контролиране.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР