Продължава заседанието на Временната комисия по проверка за установяване на

...
Продължава заседанието на Временната комисия по проверка за установяване на
Коментари Харесай

Петя Аврамова призова Манолова да не внушава неверни твърдения

Продължава съвещанието на Временната комисия по инспекция за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерски съвет през последните 10 години.

Силен политически отзив от Комисията имаше в края на предходната седмица след изказванията на предприемача Светослав Илчовски за рекет, корупция и финансови измами. Припомняме, че прокуратурата стартира инспекция по случая.

Всички сигнали са налични в секретариата на Временната комисия. Сигналите, които не престават да постъпват и през днешния ден, ще бъдат изпратени до членовете на комисията, с цел да се срещнат в детайли с тях, отговори ръководителят на комисията Мая Манолова на Тома Биков от ГЕРБ, който я попита къде са всички тези сигнали за корист, с които твърди, че разполага някогашният омбудсман.

,,Информацията е много по-обемна, тя е над 1,2 млн. страници, само че ние по този начин и не получихме напътствие от Комисията на кого и по какъв начин да я предоставим тази информация'', уточни изпълнителният шеф на " Автомагистрали " ЕАД на въпрос за какво към момента не са предоставени данни на Комисията за ръководството на сдружение.

Информацията е с огромен размер и би трябвало да се одобри и подпише. Информацията се приготвя, в огромна степен тя е подготвена и може да бъде предоставена скоро, удостовери районният министър Петя Аврамова.

Дружеството " Автомагистрали " е взело участие в обществени търгове за ремонт на републиканската пътна мрежа, има подписани контракти и извършват поддръжка и настоящ ремонт на автомагистралите. Относно наемането на техника и закупуването на материали е естествена процедура в строителството да се пренаема техника от компании и да се употребяват контрагенти за потреблението на строителните материали. По закон " Автомагистрали " има право да разпорежда услуги до 20% на външни компании, които са по-специфични за осъществяване, изясни министър Аврамова.

Регионалният министър в оставка моли Временната комисия и в частност нейния ръководител да не внушава на обществото погрешни изказвания, че " Автомагистрали " ЕАД обслужва единствено избрани компании и изиска да се приказва с обстоятелства, както би било редно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР