Продължава визитата на Доналд Тръмп във Великобритания. Във втория ден

...
Продължава визитата на Доналд Тръмп във Великобритания. Във втория ден
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се срещна с британския премиер Тереза Мей в Лондон

Продължава визитата на Доналд Тръмп във Англия. Във втория ден от държавното си посещаване, американският президент се срещна с английския министър председател Тереза Мей. Двамата участваха на бизнес-форум, а след среща на четири очи, дадоха поръчка, че следва Съединените щати и Англия да подпишат „ значимо комерсиално съглашение “ незабавно откакто Кралството напусне Европейски Съюз. На този декор в Лондон не престават митингите против Доналд Тръмп.

Доналд и Мелания Тръмп започнаха втория си ден в Лондон със закуска в компанията на премиера Тереза Мей и нейния брачен партньор. Американският президент и през днешния ден включи в антуража си своята щерка Иванка, както и съветника си по въпросите за националната сигурност - Джон Болтън.

Тръмп и Мей участваха и в бизнес конгрес, след който американският президент посъветвал английския министър председател да следва неговите бизнес тактики.

След диалог на четири очи на „ Даунинг стрийт 10 “, Тръмп дефинира съюза сред Съединените щати и Англия като „ най-великия в историята “.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: С наближаването на Брекзит, ние приготвяме договорка, която да дефинира бъдещите ни връзки, и тя ще бъде страхотна! Нашите две страни имат дългогодишна взаимна история. Това е най-великият съюз, който светът в миналото е познавал.  Приключи първият ден от държавното посещаване на Доналд Тръмп във Англия Приключи първият ден от държавното посещаване на Доналд Тръмп във Англия
Американският президент Доналд Тръмп дойде на тридневно държавно посещаване във Англия. С него в Лондон са брачната половинка му Мелания, дъщерите м...

Попитан от публицисти какво мисли за развода сред Лондон и Брюксел, Тръмп още веднъж акцентира, че го счита за най-правилното решение, а Тереза Мей се съгласи с него.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Все по този начин имам вяра, че английското държавно управление би трябвало да извърши волята на жителите и да напусне Европейски Съюз. Разбира се, най-добре е това да стане със договорка.
Тръмп е разговарял по телефона и с Борис Джонсън, който поддържа като претендент за поста на Мей. Тръмп, обаче, е отказал среща с него, заради натоварената си стратегия.

Отказал е да се види и с Джереми Корбин, който през днешния ден се включи в митингите в Лондон.

В типичния си жанр, американският президент отхвърли да е забелязал протестиращи из Лондон и дефинира новината за демонстрациите като " подправена ".
 Хиляди на митинг в Лондон против визитата на Тръмп Хиляди на митинг в Лондон против визитата на Тръмп
Хиляди протестиращи се включиха в протест против Тръмп в Лондон на площад Трафалгар, а английският водач на лейбъристите Джереми Корбин се чака да се...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР