Продължава серията безпрецедентни по своята мощ, интензивност и разнообразие въздушни

...
Продължава серията безпрецедентни по своята мощ, интензивност и разнообразие въздушни
Коментари Харесай

Нови мощни атаки по Киев. И отново всички руски ракети бяха унищожени още във въздуха


Продължава серията невиждани по своята мощност, активност и многообразие въздушни офанзиви към Киев, написа в своя телеграм-канал началникът на столичната Градска военна администрация Сергей Попко.

Тази нощ руснаците удариха Киев за 9-и път от началото на май.

Този път офанзивата, съгласно Попко, е осъществена от стратегически бомбардировачи Ту-95МС и Ту-160 от акваторията на Каспийско море, евентуално с крилати ракети Х-101/555. Той оповестява и че дружно с ракетната офанзива над Киев са се появили съветски разследващи дронове – явно руснаците се пробват да открият точките на противовъздушната защита на столицата.

Според формалната информация от Сергей Попко всички ракети и дронове са били закрепени и унищожени още във въздуха от украинската Противовъздушна отбрана. Отломки от ракетите са паднали в Деснянски и Дарницки региони на града. Най-тежки провали има в Дарницкия регион, където горящо парче е запалило покрива на гаражна кооперация. Пожарът е сподавен. Информация за потърпевши хора няма.

Атаката по столицата продължава. Не излизайте от укритията по време на въздушна паника “, предизвести в 5:28 ч. сутринта кметът Виталий Кличко.

Взривове проехтяха и във Виницка, Хмелницка, Харковска и Одеска области. „ Има попадение в инфраструктурен обект в Хмелницки регион, потърпевши няма “, оповестиха локалните управляващи.

Един човек почина и двама са ранени в Одеска област, удостовери локалният боен шеф Сергий Братчук. Според него множеството ракети са били свалени от Противовъздушна отбрана, само че една е блъснала индустриален обект.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР