Продължава сагата около концесията на летище Пловдив. На финалната права

...
Продължава сагата около концесията на летище Пловдив. На финалната права
Коментари Харесай

Пловдивчани са категорични: Не искаме местния консорциум да доближава летището, предпочитаме китайски концесионер

Продължава сагата към концесията на летище Пловдив. На финалната права останаха единствено двама претенденти, като офертата на китайския колос HNA е доста по-добра от тази на консорциума сред локалните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). Интереси на трета страна, прикрити зад държавната администрация, са на път още веднъж да съсипят състезанието и бъдещето на летището. Въпреки това процедурата не е отпаднала публично.
Затова от Plovdiv24.bg организирахме допитване измежду нашите читатели, за това кой концесионер биха предпочели да вземе летището. Претендираме за представителност на изследването, защото най-четена медия в Пловдив, можем да зададем въпроса на допустимо най-вече пловдивчани.

В допитването се включиха 1417 наши читатели. Те дадоха повече от безапелационен отговор, че не желаят локалните "играчи " да стъпят на летището и избират китайския колос.

54% от интервюираните избират HNA Group да стане концесионер на летище Пловдив. 33% от далите отговор желаят то да остане държавно, а два мизерните 8% от интервюираните желаят то да попадне в ръцете на консорциума сред локалните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). 5% от интервюираните са дали отговор,ч е нямат мнение.

Всички вести за по този начин чаканото възобновление на летище Пловдив, можете да прочетете в линковете под тази вест!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР