Продължава разследването за катастрофата, довела до смъртта на треньора Ферарио

...
Продължава разследването за катастрофата, довела до смъртта на треньора Ферарио
Коментари Харесай

След смъртта на Ферарио Спасов: Проверяват камери и снимки в района на катастрофата

Продължава следствието за злополуката, довела до гибелта на треньора Ферарио Спасов. Проверява се дали в региона е имало камери и ще бъдат изискани фотоси преди и след случая.

„ В рамките на последните няколко дни е направено всичко за изясняване на фактическата конюнктура. Продължават разпитите. Факт е разпореждане за назначение на автотехническа експертиза. Ще бъдат назначени специалисти от три правосъдни региона, с цел да няма подозрение за пристрастност “, разяснява Валентин Вълков, областен прокурор на Ловеч.

Пантелеев е с обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност

Според него ударът е станал при скорост доста над 100 км/ч.

„ На този стадий, както е привлечено лицето като обвинено, наказването може да бъде от 3 до 8 години затвор. Ако бъдат открити нови обстоятелства и условия, обвиняването може да бъде квалифицирано по различен състав и да бъде изменена мярката за неотклонение. На този стадий мярката не може да бъде изменена. „ Никакви пояснения не е дал. Бил е разпитан и се е възползвал от правото си да не дава пояснение “, добави той.

Начо Пантелеев, блъснал Ферарио Спасов, беше пуснат с най-леката мярка - подписка.

Борислав Сарафов привиква наблюдаващия прокурор, с цел да даде пояснение за решението си

„ Няма спънка при събиране на доказателства, които касаят имотното положение на обвинения за злополуката, да бъдат отделени материали, да бъдат предадени на сътрудниците от Велико Търново и да се върви в тази посока “, посочи Валентин Вълков във връзка с имотното положение на обвинения Пантелеев.

Йордан Кожухаров пусна с най-леката мярка „ подписка “ водача, предизвикал тежкия случай

„ Вече ще бъде и предмет на прокуратурата. Поздравление за инициираното от основния прокурор работно заседание с основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на Национална агенция за приходите във връзка тези извънредно доста зачестили катастрофи, с цел да се обясни в хода на следствията по тях кой какви коли кара и с какви средства ги е закупил, а какви наказания имат тези водачи обратно във времето, тъй като това е относимо към тези действия “, акцентира окръжният прокурор на Ловеч.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР