Продължава разследването на всичко около автобуса с бежанци, който прегази

...
Продължава разследването на всичко около автобуса с бежанци, който прегази
Коментари Харесай

Днес от Сирия ще се изискат данните за възрастта на Омар

Продължава следствието на всичко към рейса с бежанци, който прегази двама служители на реда и ги умъртви на място в Бургас. Задържан бе водачът Омар, който твърди, че е на 15 години, само че в действителност наподобява на по-голяма възраст.

Прокурор Мария Маркова от районната прокуратура в Бургас, която е наблюдаващ прокурор по този случай, обясни какво се случва все още.

" Не е изяснена възрастта му. Има развой на определяне. Имаме единствено данните, които той е дал влизайки в страната. Днес ще създадем нужното за свързване на външно министерство със Сирия, ще бъдат изискани формалните документи, в случай че има такива налице в страната, в която е лицето. В противоположен случай, в случай че не бъдат получени, ще се пристъпи към нормалните механизми - назначение на правосъдни експертизи ", сподели тя в ефира на " Нова телевизия ".

" На този стадий единствено това са обвинените лица. Но ние сме единствено на четири дни следствие. Предстои назначение на експертиза на мобилните телефони, с които ще се опитаме да установим връзките с лица отвън страната или на територията на страната. Тези, с които са комуникирали, които са им пращали GPS координати, лицата, които са им обещавали средства за осъществяване на тази сложена задача. Дали ще има привлечени други лица следва да бъде открито възоснова на събраните доказателства ", добави прокурор Маркова..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР