Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа край Своге,

...
Продължава разследването на причините, довели до тежката катастрофа край Своге,
Коментари Харесай

Продължава разследването на тежката катастрофа край Своге

Продължава следствието на аргументите, довели до тежката злополука край Своге, при която през вчерашния ден починаха 16 души, а 18 бяха ранени след рухване на рейс с туристи в крайпътна бездна.

В момента не престават разпитите на лидера на авариралия рейс. Той е обяснил пред полицията, че за момент е изпуснал контрола над транспортното средство и по този начин се е стигнало до случая. Проверката на тахошайбите на рейса е посочила, че сега на злополуката скоростта на рейса е била към 45 километра в час, оповестява БНР. Участъкът е с ограничаване до 40 километра, обясниха пред "Хоризонт " източници от Министерство на вътрешните работи. Алкохолната проба на лидера е негативна. Най-вероятната версия за злополуката е комбиниране сред тежките метеорологични условия в региона и нехайство от страна на водача. Днес стартира и вторият оглед на мястото. Той ще обясни какъв е спирачния път на рейса, както и ще бъдат извършени други експертизи.

Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно. В 14:00 часа в Министерство на вътрешните работи ще има заседание на няколко министерства по въпросите на пътната сигурност. Там е допустимо да бъдат дадени и нови детайлности към тежката злополука.

Фирмата-превозвач има общо 6 рейса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на превоза Ангел Попов:

"Всички документи на компанията са изправни. Нашите подозрения са, че той не е минал на повторна техническа инспекция ".

Местните хора споделиха, че този сектор от пътя е извънредно рисков и там постоянно стават произшествия.

Министерство на вътрешните работи откри телефонна линия, на който родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР