Продължава разплитането на шокиращата схема с незаконни погребения. Полицията досега

...
Продължава разплитането на шокиращата схема с незаконни погребения. Полицията досега
Коментари Харесай

Измамните погребения в Клисура: Може да става въпрос за престъпна група за имотна измама

Продължава разплитането на шокиращата скица с противозаконни погребения. Полицията до момента е разкрила общо 15 тела, които вместо да бъдат кремирани, са заровени край гробищния парк на село Клисура. За непрекъснато в ареста беше оставен погребалният сътрудник Георги Енев.

Криминалисти са на мнение, че в тази ситуация с телата в Клисура може да се касае за проведена незаконна група за имотна машинация на възрастни и самотни хора.

Прокуратурата е разкрила и разпитала очевидец, който е показал къде е ставало заравянето на телата. Той получавал от Георги Енев по 100 лв. за изкопаване на гробно място.

Столичната полиция стартира всеобщи инспекции в траурните организации в търсене на лицензии, оповестиха от Съюза на погребалните компании в България. Според зам.-председателя на организацията - Стоян Макреев, компаниите няма по какъв начин да имат такива лицензи, защото те не са държавно регламентирани.

По негови думи задачата на полицията е да размие отговорността на общинските управляващи, които са оставили гробището в Клисура нестопанисвано.

" Не може 2022 година гробище на територията на Столична огромна община да бъде без ограда и без времеви достъп. Погребенията би трябвало да се правят в светлата част на деня. В тъмната част не би трябвало да има достъп до гробищните паркове. Тленните остатъци са в региона на гробището, подготвен съм да потвърждавам ", съобщи Макреев пред България он Еър.

Няма ограда, няма указател на умрелите лица. Има само събиране на такси.

Издирването на информация в Софийския крематориум за умряли също не стопира. И то освен за покойници, поверени на тази погребална организация.

„ Откакто гръмна случая предходната седмица, най-малко 150 индивида звънят дневно, с цел да ревизират за техни близки. При нас не са вписани сред 10 и 20 души”, разяснява Михаил Кръстев, действен шеф на „ София крематориум” пред Нова.

Заради неналичието на единна система, от тук поучават околните да потърсят и в другите 2 крематориума у нас - в Пловдив и във Варна. Предвид огромното разстояние обаче до Варна стигат единствено единични случаи.

„ За страдание би трябвало да отчетем, че за може би десетина случая, установихме, че няма съвпадения за търсения мъртвец. Щом го няма в Пловдив, в София и във Варна, значи за жалост е някъде по неговите схеми”, разяснява Калин Послаников, представител на крематориума в Пловдив.

През 2022 година Георги Енев не е употребил услугите на крематориума в Пловдив нито един път, сочат данните им. Полицията разпитва и локални в село Клисура.

„ Един комшия ми се обади във вторник, тъй като седмица преди този момент в двора му неговото куче докарало кост. Те са се учудили, само че решили, че е от животно и я метнали в дерето”, описа кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

Назначени са и голям брой ДНК експертизи, които занапред ще бъдат направени. От Районната прокуратура в София са поискали информация от крематориума в столицата за това какъв брой действителни кремации са направени от погребалната организация на Енев. Справка е изпратена и от крематориума в Пловдив.

Повече за шокиращия случай, за който заяви първо GlasNews.bg, вижте в изявленията:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР