Продължава размяната на остри реплики в задочен стил между председателя

...
Продължава размяната на остри реплики в задочен стил между председателя
Коментари Харесай

Пеевски за Денков: Времето му изтича, като какъв се бърка в работата на НС?

Продължава размяната на остри реплики в неприсъствен жанр сред ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и министър-председателя Николай Денков. Поводът в този момент - думите на Денков от по-рано през днешния ден преди заседанието на Министерски съвет, че партиите (ГЕРБ и ДПС), неподкрепили бюджета на Здравната каса вчера в комисия, слагат под риск здравето на хората.

" Как го е решил, че ще останем без бюджет? Той като какъв се бърка в работата на Народното събрание? Има избрани неща, преглеждаме ги, няма нищо съдбовно, ще има бюджет на НЗОК. Да не се напряга прекомерно министър председателят, да си прави другата работа, която не си прави ", остро отговори на Денков Пеевски.

И подсигурява на въпрос на News.bg - сред първо и второ четене ще бъдат направени съществени промени в бюджета за здраве, който ще бъде подсилен тогава от Движение за права и свободи.

И продължи - хората в страната бедствали дни без електричество, до момента в който Денков не правил никаква работа. " Четири дни той не прави нищо. (...) Да стартира да работи. Рейтингите следите ли ги? Той има по-нисък рейтинг от кабинета на Виденов. "

" Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е министър председател ", продължи с острите думи в посока " Дондуков " 1 депутатът от Движение за права и свободи.

Като " популизъм " дефинира Пеевски намеренията на президента Радев да наложи несъгласие на закона за бюджета, като в същото време бе безапелационен - Движение за права и свободи няма да поддържа концепцията за продажба на държавна земеделска земя.

" Мога да отида за месец да опитвам и в случай че има триумфи и рейтингът е по-голям, може и да остана ", иронично преповтори националният представител предлагането си той да заеме премиерския пост, в случай че Денков не може да се оправи.

Движение за права и свободи не подкрепили предлагането на " Възраждане " за основаване на временна анкетна комисия в Народно събрание, която да проверява сигналите за напън против министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, концепция, стартирана в началото точно от Пеевски, тъй като считат, че Народното събрание не е проверяващ орган. " Не желая Движение за права и свободи да взе участие в този популизъм, по тази причина се отхвърлих ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР