Продължава работата по разчистване на проходите „Петрохан“ и „Троянски“ от

...
Продължава работата по разчистване на проходите „Петрохан“ и „Троянски“ от
Коментари Харесай

Възстановяват движението през проходите в Стара планина

Продължава работата по почистване на проходите „ Петрохан “ и „ Троянски “ от падналите дървета след снега. Целта е до края на деня и двата старопланински прохода да бъдат обезопасени и отворени за придвижване, заяви ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов. На „ Троянски “ се работи по унищожаване на дърветата от върха до с. Кърнаре.

От Троян до билото пътят е измит до асфалт. На „ Петрохан “ от с. Гинци до билото секторът също е разчистен, само че от северната част до село Бързия са паднали доста вековни дървета. Щетите, които са нанесени на предпазните системи и на горския фонд от горолома са обилни. Листната маса е по дърветата и мокрият сняг е пречупил големи дървета, изясни инж. Атанасов. До стартирането на придвижването през „ Петрохан “ обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Предприемат се всички ограничения за гарантиране безвредното пътешестване на водачите, уточни ръководителят на УС на АПИ. Целта е запазване живота и здравето на пътуващите.

Въпреки предизвестията на метеоролозите и АПИ над 70% от колите през почивните дни навлизаха в старопланиските проходи с летни гуми. Апелирам още веднъж всички водачи, на които им предстнои пътешестване през високопланинските проходи да не потеглят с летни гуми. Поради високата надморска височина е допустимо при рухване на температурите да има заледявания и хлъзгавост на настилката, предизвести инж. Атанасов.

тагове проход сняг дърво почистване петрохан троянски маршрут
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР