Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала

...
Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала
Коментари Харесай

Фандъкова увери: Нареждането на жълтите павета е под постоянен контрол

Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде непрекъснат, което значи непрестанно в границите на работния ден тук да има представител на надзора.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи през днешния ден изненадваща инспекция на пренареждането на жълтите павета. Присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Йорданка Фандъкова настоя надзорът да управлява и целия обект, който е единствено една дребна част от цялата зона 4, включваща региона сред бул. „ Васил Левски “, ул. „ Георги С. Раковски “, бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Московска “. Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти дневно да ревизира дейностите, разпореди Фандъкова.

Пренареждането върви обикновено по одобрената от работната група технология, като се употребяват два разнообразни пясъка за подложния пласт и за фигурането, изясни Тодор Тодоров, началник на строителния контрол. През 10 метра сме предписали да се слагат ограничители, които ще лимитират предвижването след стартирането на трафика на паважа, уточни Тодоров. Той означи, че сега пренареждането върви по-бавно от предния път, тъй като се внимава повече. Засега нямаме проблеми откъм качеството, сподели Тодоров.

„ Искам от вас да имате непрекъснат представител и да се вършат проби за материалите “, обърна се столичният кмет към представителите на надзора. От изпълнителя желая да внимавате да няма увреждане на паветата, това е културна полезност, те са истински и са малцина, не може да си позволите увреждане на павета, съобщи Фандъкова.

Около 90 % от дейностите в карето сред бул. „ Васил Левски “, ул. „ Георги С. Раковски “, бул. „ Цар Освободител “ и ул. Московска са изпълнени, сподели Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия размер на ремонта, напомни той и добави, остава да се създадат още няколко тротоара по ул. „ Раковски “ и бул. „ Цар Освободител “, както и да се инсталират стълбовете на уличното осветяване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвидени са наказания за закъснение, които възлизат на 30 % от цената на контракта, сподели зам.-кметът. До 15 септември придвижването в сектора на пренареждане би трябвало да бъде пуснато. По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от периода. Разчитам на засиления надзор, който е непрестанен на тази част от плана, добави кметът Фандъкова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР