Продължава приемът на документи на кандидати за ползване на услугите

...
Продължава приемът на документи на кандидати за ползване на услугите
Коментари Харесай

Набират потребители за Дневния център за хора с различни форми на деменция във Варна

Продължава приемът на документи на претенденти за прилагане на услугите на Дневния център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии, който е с потенциал 40 души, оповестиха от Община Варна.

Социалното заведение се намира в регион „ Младост “, на ул. „ Петко Стайнов “ №7. Сградата е ремонтирана по план по оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Кандидатите, дружно със своите близки, могат на място да прегледат изискванията, да се срещнат с екипа и да подадат заявление за настаняване.

Услугата се дава за 8 или за 4 часа, има опция и за мобилна помощ - на място в дома. На разположение са обществен служащ, рехабилитатор, психолог, трудотерапевт и санитар, които работят с потребителите както самостоятелно, по този начин и групово.

Социалната услуга е безвъзмездна за потребителите, защото дейностите се финансират по план по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “, заяви ръководителят на плана Анастасия Георгиева, дирекция на дирекция „ Здравеопазване “ към Общината.

От Центъра оферират помощ и за околните на хора с разнообразни форми на деменция. Кандидатите би трябвало да имат сегашен адрес в град Варна, да са на възраст над 65 година с сложена диагноза за деменция от ТЕЛК/НЕЛК, ЛКК или епикриза, мнение от персонален доктор, мнение от психиатър и други.

Допълнителна информация може да бъде получена от Ани Делева - 0876/ 522-722 - представител на Ален Мак Мед ЕООД; Анастасия Георгиева  - 052/820-239 - Община Варна, началник на плана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР