Продължава обсадата на украинския град Мариупол. На този фон хуманитарната

...
Продължава обсадата на украинския град Мариупол. На този фон хуманитарната
Коментари Харесай

Ден 11 от войната в Украйна: Мариупол е под обсада, Херсон е недостъпен и с празни магазини

Продължава обсадата на украинския град Мариупол. На този декор филантропичната рецесия в града се задълбочава, оповестиха управляващите.

Русия възобнови офанзивата си против обсадения югоизточен град Мариупол, откакто прекратяването на огъня, контрактувано по време на вторите договаряния, беше провалено. Провали се и евакуацията на жителите на Мариупол.

Нощта мина умерено в Киев доцент Даниел Бенатов, българин, живеещ в Украйна. По думите му през вчерашния ден е завладяна болница за психологично заболели, намираща се на към 30 км от града.

„ Западната част на Украйна остава относително незасегната. Предполагам руснаците към момента нямат толкоз сили, с цел да нападат, само че нищо не се знае. Руските войски стопират питателните доставки до Херсон “, съобщи пред Нова телевизия Александър Севастиян, който се намира в града.

„ Път за евакуация няма никакъв. Руските войски недопускат в града да влязат даже камионите с доставки от хранители артикули и медикаменти. Магазините са празни, хората изкупуват последните налични стоки”, изясни той.

По думите му нощта в града е минала умерено, само че нападенията не престават в обитаемо място на 60 км от Херсон.

„ Спазваме избрания боен час- от 20.00 до 06.00 часа сутринта”, сподели още той.

През вчерашния ден се организира и протесет в Херсон против съветските дейности а територията на страната.

„ Вярваме, че това ще е методът да променим нещо и да се постави завършек на войната”, сподели още той.

След 11 дни на военни дейности през днешния ден Украйна е капсулиране. Трудно се влиза в страната, само че и мъчно се излиза. Един от разновидностите за евакуация е граничният пункт сред Румъния и Орловка- основан от бесарабски българи наскоро. Пунктът всекидневно поема все по-голяма бежанска вълна. Бесарабските българи сами са организирали канали за извеждането на хора.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР