Продължава модернизацията на столичния градски транспорт и през 2020 г.

...
Продължава модернизацията на столичния градски транспорт и през 2020 г.
Коментари Харесай

Приключват процедурите за закупуване на нови 25 трамвая и 30 тролея

Продължава модернизацията на столичния градски превоз и през 2020 година До края на януари се чака да приключат две от процедурите за закупуване на нови 25 трамвая и 30 тролея. През предходната седмица в София дойдоха и последните 7 нови електрически рейса, които са част от план, опериран от „ Столичния електротранспорт “.

Всички 15 електробуса от първия стадий на плана на Столичния електротранспорт към този момент са в София. По линия 123 към този момент се движи и първият от тях. След като изтече контракта на външния оператор, линията беше поета от общинското дружество. Всички останали - и по линии 84 и 184, ще бъдат пуснати в придвижване до началото на месец март, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

До средата на годината ще бъдат пуснати в придвижване всички 13 нови трамвая. Те идват поетапно и откакто бъдат готови за придвижване, всички ще обслужват пътуващите по линия 18. По този метод ще се направи поредна крачка към по-екологичен превоз - едно от ограниченията за по-чист въздух.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР