Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в района на

...
Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в района на
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница

Продължава гасенето на пожара на българо-гръцката граница в региона на Кирково, съобщи БНР. Очаква се тази заран в него да се включат и доброволци, и верижна машина, сподели заместител регионалният шеф Бисер Николов:

" Чакаме тежка машина от южен централен регион да направи просеки и пътищата, които досега не са чистени да се изчистят, с цел да може, в случай че се наложи, пожарни коли, в случай че вятърът продължи по този начин, да пресрещнат пожара ".

Огънят през вчерашния ден се разрасна поради вятъра, който отнесе и дима от пламъците към България. Затова и пристигналият на помощ боен хеликоптер не е задоволително ефикасен.

Ако и през днешния ден изискванията са неприятни, ще се разчита единствено на наземна мощ и техника, изясни шефът на противопожарната работа комисар Сергей Заимов:

" По билото, откъм Гърция минава в нас. Като повърхност не е огромно, само че като дължина, периметър станаха 20 километра ", сподели шефът на противопожарната работа комисар Сергей Заимов.

Очаква се тази заран да продължи и гасенето на пламъците на полигона Ново село. Огънят, провокиран от образователни стрелби - е надалеч от обитаеми места и няма заплаха за хората, сподели шефът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев:

" На три огнища главно гори. Нашите старания са ориентирани на най-западния фронт и по билото на планината за да не трансферира билото, а да остане в границите на полигона “.

Овладян беше пожарът над Карлово, разразил се в борова гора в местността Кръста. В гасенето му през вчерашния ден се включиха огнеборци, горски чиновници и доброволци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР