Продължава черната серия с тежки катастрофи на пътя. Мрачната статистика

...
Продължава черната серия с тежки катастрофи на пътя. Мрачната статистика
Коментари Харесай

Нова полицейска акция от днес

Продължава черната серия с тежки произшествия на пътя. Мрачната статистика се добави и с нови петима починали, единствено за миналите 24 часа. На този декор, в Пловдив служители на реда хванаха водач с над 4,3 промила алкохол. А столичната полиция популяризира фрагменти от тежки произшествия, с апел към водачите да бъдат по-внимателни на пътя.

От Главна дирекция „ Национална полиция” обявиха за NOVA, че от през днешния ден стартира поредна полицейска интервенция. Тя обаче ще бъде ориентирана към мотористите, като една от най-уязвимите групи на пътя. Патрулните екипи ще правят масирани инспекции и на леки коли в цялата страна. Те ще бъдат подкрепени от Жандармерията, а полицейското наличие ще е най-засилено по пътя към морето и към курортите.

Иначе от началото на годината до момента са станали 3080 тежки произшествия, при които са починали към 250 души. Ранените са над 3800 индивида. Само за предишното денонощие тежките катастрофи са 26, а изгубилите живота си – 8.

При тежка злополука в Русе рано през вчерашния ден заран, починаха жена и дете. Те пътували в лек автомобил с румънска регистрация, когато са ударени странично от камион. А други трима изгубиха живота си нощес на пътя сред Чирпан и Зетьово.

Георги Илиев е измежду хората, претърпели тежка злополука. Преди 4 години е блъснат на пешеходна пътека, само че по знамение оживял.

„ Един юноша с една баничарка, очевидно бързайки, ме удари в региона на таза, хвърли ме някъде на към два-три метра”, споделя Георги Илиев.

Разминава се с комоцио и изкълчена ключица. Шофьорът избягал след случая.

„ Бих му споделил да е жив и здрав. Дано да си е направил сметка и в никакъв случай повече да не бъде толкоз небрежен”, декларира Георги.

След черната серия от последните дни от Столичната полиция разпространиха фрагменти от охранителни камери, запечатали част от злополуките в София от началото на годината. И припомниха: за първите 6 месеца на годината, животът си в София са изгубили 22-ма души. Ранените са съвсем 370. Най-много от потърпевшите са пешеходци.

„ Винаги когато минавам през пешеходна пътека, депозирам знак с ръка”, споделя Георги Илиев.

Данните на Главна дирекция „ Национална полиция “ за страната демонстрират, че единствено през юли тежките произшествия в страната са 580, при 50 починали и малко над 700 ранени.

Като авто играч, Димитър Илиев не си разрешава да натиска газта отвън пистите.

„ Човек би трябвало да има цели в живота. И аз считам, че главният приоритет е да пристигнем живи и здрави”, декларира Илиев.

Обяснява, че лятото е сезон, в който елементарно можем да бъдем подведени на пътя и да рискуваме повече, в сравнение с е безвредно.

„ Принципно лятото е най-опасният сезон за шофиране. Условията са идеални и времето е хубаво, това подготвя хората към повече отпуснатост”, изяснява Димитър Илиев.

Експерти предлагат да сме най-бдителни, когато пътуваме към морето и наоколо до границите.

„ Тръгнаха колоните от турски гастарбайтери, които се прибират от Западна Европа. Те са извънредно изтощени, разсеяни, заспиват”, предизвестява специалистът Владимир Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР